Ανοιχτά ζυθοποιεία 2024: ανακαλύψτε τον κόσμο της μπύρας

Ανοιχτά ζυθοποιεία 2024: ανακαλύψτε τον κόσμο της μπύρας

Εξερευνήστε τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2024 στις 28-29 Σεπτεμβρίου. Δοκιμάστε μπύρες και γνωρίστε την παραγωγή τους
Ανοιχτά ζυθοποιεία 2024

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα μέλη της ανακοινώνουν για 5η συνεχή χρονιά τη διοργάνωση των «Ανοιχτών Ζυθοποιείων» στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2024. Οι λάτρεις της μπύρας θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής και τα μυστικά της μπύρας, μέσα από επισκέψεις σε διάφορα ζυθοποιεία της χώρας.

Το event «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» έχει ήδη εδραιωθεί από το 2018, με τεράστια επιτυχία, αποτελώντας ένα από τα πιο αναμενόμενα ραντεβού του ζυθόφιλου κοινού. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η γνωριμία με την τέχνη της ζυθοποιίας, προσφέροντας στον επισκέπτη μία πλήρη εμπειρία γεύσης και μάθησης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής, να μάθουν τα μυστικά πίσω από τις πρώτες ύλες, αλλά και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς κάθε μπύρας παρά την παγκόσμια κρίση στην οποία εισέρχεται η ζυθοποιεία.

Δίκτυο ανοιχτών ζυθοποιείων

Εκτός από την ξενάγηση στους χώρους παραγωγής, οι επισκέπτες θα απολαύσουν γευσιγνωσίες καθοδηγούμενες από ειδικούς, γνωρίζοντας διάφορα είδη μπύρας, τις ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα που τις χαρακτηρίζουν. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης τη δοκιμή νέων και παλαιότερων ετικετών, καθώς και φρέσκιας μπύρας απευθείας από τα καζάνια παραγωγής.

Στη δράση συμμετέχουν ζυθοποιίες από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων:

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Αττική, Πάτρα, Θεσσαλονίκη)
  • Elixi Μικροζυθοποιία (Εύβοια)
  • Κρητική Ζυθοποιία (Χανιά)
  • Siris Craft Brewery (Σέρρες) και πολλές άλλες.

Η είσοδος στα ζυθοποιεία είναι ελεύθερη, ωστόσο λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η προεγγραφή για τις ξεναγήσεις και τις γευσιγνωσίες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις συμμετέχουσες ζυθοποιίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών εδώ.

Η Ένωση ενθαρρύνει τη διάδοση της κουλτούρας της μπύρας, προάγοντας παράλληλα την υπεύθυνη κατανάλωση, υπενθυμίζοντας ότι το αλκοόλ απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών.

Ανοιχτά ζυθοποιεία 2024: ανακαλύψτε τον κόσμο της μπύρας

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα μέλη της ανακοινώνουν για 5η συνεχή χρονιά τη διοργάνωση των «Ανοιχτών Ζυθοποιείων» στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2024. Οι λάτρεις της μπύρας θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής και τα μυστικά της μπύρας, μέσα από επισκέψεις σε διάφορα ζυθοποιεία της χώρας.

Το event «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» έχει ήδη εδραιωθεί από το 2018, με τεράστια επιτυχία, αποτελώντας ένα από τα πιο αναμενόμενα ραντεβού του ζυθόφιλου κοινού. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η γνωριμία με την τέχνη της ζυθοποιίας, προσφέροντας στον επισκέπτη μία πλήρη εμπειρία γεύσης και μάθησης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής, να μάθουν τα μυστικά πίσω από τις πρώτες ύλες, αλλά και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς κάθε μπύρας παρά την παγκόσμια κρίση στην οποία εισέρχεται η ζυθοποιεία.

Δίκτυο ανοιχτών ζυθοποιείων

Εκτός από την ξενάγηση στους χώρους παραγωγής, οι επισκέπτες θα απολαύσουν γευσιγνωσίες καθοδηγούμενες από ειδικούς, γνωρίζοντας διάφορα είδη μπύρας, τις ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα που τις χαρακτηρίζουν. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης τη δοκιμή νέων και παλαιότερων ετικετών, καθώς και φρέσκιας μπύρας απευθείας από τα καζάνια παραγωγής.

Στη δράση συμμετέχουν ζυθοποιίες από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων:

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Αττική, Πάτρα, Θεσσαλονίκη)
  • Elixi Μικροζυθοποιία (Εύβοια)
  • Κρητική Ζυθοποιία (Χανιά)
  • Siris Craft Brewery (Σέρρες) και πολλές άλλες.

Η είσοδος στα ζυθοποιεία είναι ελεύθερη, ωστόσο λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η προεγγραφή για τις ξεναγήσεις και τις γευσιγνωσίες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις συμμετέχουσες ζυθοποιίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών εδώ.

Η Ένωση ενθαρρύνει τη διάδοση της κουλτούρας της μπύρας, προάγοντας παράλληλα την υπεύθυνη κατανάλωση, υπενθυμίζοντας ότι το αλκοόλ απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών.