Οι ευφυείς άνθρωποι βρίζουν συχνά, ξενυχτάνε και έχουν ακατάστατα γραφεία

Οι ευφυείς άνθρωποι βρίζουν συχνά, ξενυχτάνε και έχουν ακατάστατα γραφεία

Πώς η ακαταστασία, το ξενύχτι και το βρίσιμο, ίσως συνδέονται με την υψηλή ευφυΐα.
genius

Ενοχληθήκατε ως παιδί όταν οι γονείς σας σας έλεγαν να καθαρίσετε το δωμάτιό σας, σας έστελναν νωρίς για ύπνο και σας μάλωναν επειδή βρίζατε; Μπορεί να υπάρχει λόγος για τη συμπεριφορά σας.

Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να συνδέεται με την αύξηση του δείκτη νοημοσύνης σας.

Οι έξυπνοι άνθρωποι βρίζουν περισσότερο

Πάντα ακούτε ότι οι άνθρωποι που βρίζουν έχουν “περιορισμένο λεξιλόγιο. Αλλά αν το καλοσκεφτείτε, οι άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν βρισιές είναι αυτοί που περιορίζουν το δικό τους λεξιλόγιο χρησιμοποιώντας σκόπιμα λιγότερες λέξεις από τους άλλους.

Στην πραγματικότητα, υπάρχε μελέτη που αποδομεί αυτόν τον μύθο σχετικά με τις βρισιές. Διαπιστώνει πως οι άνθρωποι που μπορούσαν να αναφέρουν τις περισσότερες βρισιές σε ένα λεπτό είχαν επίσης την τάση να σημειώνουν υψηλότερη βαθμολογία σε ένα τεστ IQ. Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ένα πλούσιο λεξιλόγιο βρισιές αποτελεί ένδειξη λεκτικής δύναμης και όχι προσπάθεια απόκρυψης λεκτικών ελλείψεων.

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι νυχτοπούλια

Σας αρέσει να ξενυχτάτε; Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημάδι ευφυΐας σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες.

Working Late

Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που παραμένουν ενεργοί και ξυπνιοί μέχρι αργά το βράδυ για δημιουργικούς λόγους, τείνουν να έχουν μια πιο εξερευνητική στάση στη ζωή. Αυτός ο τύπος περιέργειας και η επιθυμία για νέες εμπειρίες είναι συχνά χαρακτηριστικά που συνδέονται με την ευφυΐα. Οι νυχτερινοί τύποι έχουν την τάση να εκτιμούν την ήρεμη και ανενόχλητη ατμόσφαιρα της νύχτας για να εστιάσουν σε δημιουργικές και αναλυτικές δραστηριότητες, από το διάβασμα και την έρευνα μέχρι την ενασχόληση με προσωπικά έργα.

Σε αυτές τις ώρες, οι άνθρωποι μπορούν να αφιερώσουν χρόνο σε δραστηριότητες που τους ενδιαφέρουν πραγματικά, αντί να ακολουθούν το κοινωνικά αποδεκτό πρόγραμμα ενώ μπορεί να βιώνουν λιγότερες κοινωνικές διασπάσεις κατά τις νυχτερινές ώρες, προσφέροντας τη δυνατότητα αδιάλειπτης συγκέντρωσης και βαθιάς σκέψης. Αυτή η ελευθερία μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη εξερεύνηση και ανάπτυξη προσωπικών ενδιαφερόντων και εξειδικευμένων δεξιοτήτων, οι οποίες είναι σημαντικές για την ευφυΐα.

Εάν το γραφείο σας είναι ακατάστατο ίσως είναι επίσης σημάδι ευφυΐας

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα δείχνει ότι τα ακατάστατα γραφεία συνδέονται στην πραγματικότητα με την ευφυΐα τους. Αν δεν περνάτε πολύ χρόνο καθαρίζοντας και οργανώνοντας τα πάντα γύρω σας, το μυαλό σας είναι προφανώς απασχολημένο με πιο σημαντικά πράγματα.

Ένα ακατάστατο γραφείο μπορεί να αποτελέσει ένδειξη ενός διαρκώς ενεργού και ερευνητικού μυαλού, που επιδίδεται σε διαρκή αναζήτηση νέων ιδεών και λύσεων. Το χάος που επικρατεί μπορεί να αντικατοπτρίζει μια διαρκή διεργασία δημιουργικής σκέψης, όπου τα άτομα δεν περιορίζονται από συμβατικές δομές ή πρότυπα, επιτρέποντας την ελεύθερη ροή των σκέψεων και της φαντασίας.

Πέρα από τη δημιουργικότητα, η ακαταστασία σε ένα γραφείο μπορεί επίσης να συνδεθεί με την ικανότητα ενός ατόμου να προσαρμόζεται και να λειτουργεί αποτελεσματικά σε ένα περιβάλλον πολυπλοκότητας και αβεβαιότητας. Αυτή η προσαρμοστικότητα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και στην εύρεση λύσεων από μη προφανείς πηγές αποτελεί κεντρικό στοιχείο της ευφυΐας. Επιπλέον, η ικανότητα να διατηρείται εστιασμένος μέσα στο χάος και να εντοπίζει σημαντικές πληροφορίες ή έγγραφα όταν χρειάζονται, δείχνει μια εξαιρετική οργανωτική και γνωστική δεξιότητα. Έτσι, αντί να αποτελεί ένδειξη απερισκεψίας, ένα ακατάστατο γραφείο μπορεί να είναι το σημάδι ενός εξαιρετικά ενεργού και ευφυούς μυαλού που είναι συνεχώς σε αναζήτηση καινοτομίας.

Έτσι αν βρίζεται συχνά, ξενυχτάτε και έχετε ακατάστατο γραφείο ίσως θα έπρεπε να νιώθετε πιο τυχεροί!