Ζωγραφική και έντονα χρώματα μεταμορφώνουν την παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης

Ζωγραφική και έντονα χρώματα μεταμορφώνουν την παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης

Δείτε πώς η παιδιατρική κλινική στο νοσοκομείο της Ξάνθης μεταμορφώθηκε σε έναν χώρο γεμάτο χρώμα και φαντασία, χάρη στη δύναμη της τέχνης και του εθελοντισμού
nosokomeio paidiatriki

Η ανακαίνιση της παιδιατρικής κλινικής στο γενικό νοσοκομείο της Ξάνθης μεταμόρφωσε τον χώρο σε έναν πανέμορφο κόσμο γεμάτο χρώματα, χάρη στη δράση τριών δυναμικών γυναικών και την υποστήριξη της διοίκησης. Οι άλλοτε αδιάφοροι τοίχοι της κλινικής γέμισαν με έργα ζωγραφικής, προσδίδοντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη φαντασία και θετική ενέργεια, που ξετρελαίνει τόσο τους μικρούς ασθενείς όσο και τους επισκέπτες.

Η πρωτοβουλία για την αναβάθμιση ξεκίνησε με την απόφαση να δοθεί περισσότερο χρώμα στον χώρο, ώστε να προσφέρει μια πιο θετική εμπειρία στα παιδιά που νοσηλεύονται.

Η αναζήτηση τοπικών καλλιτεχνών έλαβε μια θερμή ανταπόκριση, με τη διοίκηση να καλύπτει το κόστος των υλικών.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα έργο τέχνης που προκαλεί θαυμασμό. Οι κυρίες που συμμετείχαν στο έργο μετέφεραν τη δημιουργικότητα και την αγάπη τους για τη ζωγραφική στους τοίχους της κλινικής, προσφέροντας μια ανεκτίμητη συνεισφορά.

Η ομάδα αποτελείται από τρεις γυναίκες, τις Natalie Micallef, Ελένη Ψωμαδοπούλου και Βίκυ Σαρρή με διαφορετικά υπόβαθρα και ενδιαφέροντα, αλλά με κοινό στόχο να φέρουν χαρά και ομορφιά στην παιδιατρική κλινική. Η κάθε μία είχε τη δική της ειδικότητα, εμπλουτίζοντας τον χώρο με έργα που αντανακλούν τη φύση, τη φαντασία και τους παιδικούς ήρωες.

Κυρίαρχο θέμα της διακόσμησης είναι τα έντονα χρώματα, οι σκηνές ζώων από τη φύση αλλά και εικόνες που εξάπτουν τη φαντασία.

Το πρόγραμμα ανακαίνισης αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, με τον χώρο να έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις και να προσφέρει μια πιο ευχάριστη εμπειρία για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Η προσπάθεια αυτή αντανακλά τη δύναμη της τέχνης να μεταμορφώνει τους χώρους και να προσφέρει θετική ενέργεια, εμπνευσμένη από την κοινότητα και τον εθελοντισμό.