Άκρως επιτυχημένη η 96η τελετή των Όσκαρ για το Poor Things και τον Γιώργο Λάνθιμο

Άκρως επιτυχημένη η 96η τελετή των Όσκαρ για το Poor Things και τον Γιώργο Λάνθιμο

Συνολικά 4 βραβεία όσκαρ για την καταπληκτική ταινία του Γιώργο Λάνθιμου, μεταξύ των οποίον και αυτό του Α' Γυναικείου Ρόλου για την Emma Stone
emma stone poor things

Η 96η τελετή των βραβείων Όσκαρ αποτέλεσε μία μεγαλειώδη στιγμή για την ταινία “Poor Things” και τον σκηνοθέτη της, Γιώργο Λάνθιμο, καθώς η απέσπασε τέσσερα σημαντικά βραβεία. Συγκεκριμένα το έργο του διάσημου Έλληνα δημιουργού αναδείχθηκε νικητής στις κατηγορίες Καλύτερου Μακιγιάζ/Κομμώσεων, Καλύτερης Σκηνογραφίας, Καλύτερων Κοστουμιών και φυσικά το πιο σημαντικό αυτό του Α’ Γυναικείου Ρόλου, στην Έμα Στόουν για την αξιομνημόνευτη ερμηνεία της ως Μπέλα Μπάξτερ.

Αυτό είναι συνολικά το 2ο οσκαρ που απονέμεται στην Emma Stone καθώς έχει κερδίσει ξανά το Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία La La Land το 2016

Το “Οπενχάιμερ” ήταν συνολικά ο μεγάλος νικητής της βραδιάς, καθώς κατέκτησε επτά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Κίλιαν Μέρφι, Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Μοντάζ, Φωτογραφίας, Μουσικής, Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας.

Παρά τις λιγοστές αναφορές στον εξελισσόμενο πόλεμο στη Γάζα και τις ελάχιστες πολιτικές τοποθετήσεις, η τελετή διεξήχθη χωρίς απρόοπτα, διατηρώντας έναν ομαλό και ίσως κάπως μονότονο ρυθμό. Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η στιγμή που αποτέθηκε φόρος τιμής σε ανθρώπους των τεχνών που έφυγαν από τη ζωή το προηγούμενο έτος ενώ με τον Αντρέα Μποτσέλι και ο γιος του Ματέο εντυπωσίασαν με την ερμηνεία τους στο εμβληματικό “Time to Say Goodbye“.

Το “Anatomy of a Fall” κέρδισε το Όσκαρ για το Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο, σε μία ταινία που εξερευνά τη διάλυση ενός γάμου και διατηρεί αμφιβολίες για την αλήθεια των γεγονότων.