Σύρος: Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λαϊκών και Παραδοσιακών χορών

Σύρος: Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λαϊκών και Παραδοσιακών χορών

Η Σύρος θα φιλοξενήσει το 1ο διεθνές χορευτικό συμπόσιο με συμμετοχές από Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία και πολλές ακόμη χώρες. Μάθετε περισσότερα για το φεστιβάλ
siros

Η πρωτεύουσα των κυκλάδων αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τη διεξαγωγή πολιτιστικών δράσεων, χάρη στην πλούσια ιστορία, τη μοναδική αρχιτεκτονική και τη γοητευτική ατμόσφαιρά της. Εντός αυτού του μαγευτικού πλαισίου, στη Σύρο θα φιλοξενηθεί το «1st Symposium International» από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2024.

Αυτό το πρωτοποριακό Συμπόσιο είναι το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λαϊκών και Παραδοσιακών χορών που θα συγκεντρώσει χορευτικές ομάδες από διάφορες χώρες του κόσμου, παρουσιάζοντας τις παραδοσιακές και κοινωνικές χορευτικές τους τεχνικές. Μεταξύ των συμμετεχόντων ξεχωρίζουν ομάδες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Ρουμανία, την Αγγλία και την Κύπρο, ενώ η παρουσίαση των χορών τους θα προσφέρει μια πλούσια εμπειρία πολιτιστικής αλληλεπίδρασης.

Το φεστιβάλ αναμένεται να είναι ένας παγκόσμιος χορός ενότητας και πολιτισμικής ανταλλαγής, με τους χορευτές και τους θεατές να συμμετέχουν σε ένα εορταστικό περιβάλλον γεμάτο φιλία και κοινωνική επαφή. Επίσης, το συμπόσιο θα περιλαμβάνει λαϊκά μουσικοχορευτικά ακούσματα, με την κ. Δώρα Σατολιά, γνωστή για την επιτυχημένη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ζεϊμπέκικου τον Ιανουάριο του 2024, να αναλαμβάνει τη γενική διεύθυνση.