Στο ΣΕΦ θα διεξαχθεί η τελική φάση του ευρωμπάσκετ γυναικών το 2025

Στο ΣΕΦ θα διεξαχθεί η τελική φάση του ευρωμπάσκετ γυναικών το 2025

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η τελική φάση του ευρωμπάσκετ γυναικών 2025.
eurobasket women 2025

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μετά το προολυμπιακό τουρνουά αντρών, θα φιλοξενήσει έναν όμιλο του ευρωμπάσκετ γυναικών του 2025 καθώς και την τελική φάση του τουρνουά.

Η ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ στην Ευρώπη αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στον αθλητικό χώρο, ιδιαίτερα στα πλαίσια του Ευρωμπάσκετ Γυναικών. Ο Καμίλ Νόβακ, Εκτελεστικός Διευθυντής της FIBA Europe, εκφράζει τον ενθουσιασμό του για τη διεξαγωγή της κορυφαίας διοργάνωσης σε ένα ιστορικό στάδιο και τονίζει τη σημασία της επιλογής του Πειραιά ως μία από τις διοργανώτριες πόλεις. Η νέα δομή του Ευρωμπάσκετ, που προβλέπει τη φιλοξενία των τεσσάρων ομίλων σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις, ενισχύει την επιρροή και τον αντίκτυπο του γυναικείου μπάσκετ στην Ευρώπη.

Το Ευρωμπάσκετ 2025 ξεχωρίζει ως το πρώτο που θα διοργανωθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες – Τσεχία, Γερμανία, Ελλάδα και Ιταλία. Οι πόλεις Μπρνο, Μπολόνια, Αμβούργο και Πειραιάς θα φιλοξενήσουν τις αγώνες, προσφέροντας ένα μοναδικό πανόραμα ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η διοργάνωση προγραμματίζεται για τις 18-29 Ιουνίου, με τις τέσσερις χώρες-οικοδέσποινες να έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην τελική φάση.