Νέο φάρμακο υπόσχεται μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής για τους σκύλους

Νέο φάρμακο υπόσχεται μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής για τους σκύλους

Το πρώτο φάρμακο για την παράταση της ζωής των σκύλων, πέρασε το πρώτο στάδιο έγκρισης του FDA, με στόχο την κυκλοφορία του έως το 2026.
farmako makrozoia skilos

Ένα νέο φάρμακο μπορεί να είναι η λύση για εκείνους που θα θελήσουν να προσφέρουν στους σκύλους τους την καλύτερη δυνατή ζωή και να τους έχουν στην οικογένειά τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η εταιρεία κτηνιατρικής φαρμακολογίας, Loyal for Dogs, ανακοίνωσε ότι μετά από τετραετή δοκιμαστική περίοδο, έχει αναπτύξει ένα φάρμακο για την παράταση της ζωής των σκύλων το οποίο έχει περάσει το πρώτο στάδιο έγκρισης από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Το φάρμακο, με την ονομασία LOY-001, προορίζεται για σκύλους ηλικίας άνω των 7 ετών και βάρους πάνω από 18 κιλά, και θα χορηγείται από κτηνίατρο κάθε τρεις έως έξι μήνες και αναμένεται να βγει στην αγορά μέχρι το 2026.

Οι έρευνες έδειξαν πως τα μεγάλα σε μέγεθος σκυλιά έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής από τα μικρότερα σκυλιά κατά αρκετά χρόνια.

Οι έρευνες έδειξαν πως τα μεγάλα σε μέγεθος σκυλιά έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής από τα μικρότερα σκυλιά κατά αρκετά χρόνια. Τα μεγάλα σκυλιά έχουν εως και 28 φορές ανώτερες τιμές της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για τη γήρανση σε σχέση με τα μικρά σκυλιά. Σκοπός του φαρμάκου είναι να μειώσει αυτή την ορμόνη στα μεγάλα ζώα και πιστεύεται πως αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τα περισσότερα χρόνια ζωής.

Τα μεγάλα σκυλιά έχουν εως και 28 φορές ανώτερες τιμές της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για τη γήρανση σε σχέση με τα μικρά σκυλιά.

Η CEO και ιδρύτρια της εταιρείας, Celine Halioua, δήλωσε ότι ο στόχος της ήταν να φέρει στην αγορά το πρώτο φάρμακο για την παράταση της ζωής.

Είμαι τόσο περήφανη που ανακοινώνω ότι η Loyal έχει κερδίσει αυτό που πιστεύουμε ότι είναι η πρώτη επίσημη αποδοχή από τον FDA ότι ένα φάρμακο μπορεί να αναπτυχθεί και να εγκριθεί για την παράταση της διάρκειας ζωής

Celine Halioua – CEO & Ιδρύτρια της Loyal For Dogs

Εάν τελικά το φάρμακο βγει στην κυκλοφορία και πραγματοποιήσει αυτό που υπόσχεται αναμένεται να κάνει χαρούμενους πολλούς ιδιοκτήτες σκύλων. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν επιλέξει να έχουν δίπλα τους ένα σκύλο για κατοικίδιο έχουν πάρει τη δύσκολη απόφαση πως κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αποχωριστούν τον τετράποδο φίλο τους καθώς η μέση ηλικία ενός σκύλου είναι σημαντικά μικρότερη από αυτή του ανθρώπου.