Εξυπηρέτηση Πολιτών: Νέα Ψηφιακή Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων για τους Όρους Δόμησης

Εξυπηρέτηση Πολιτών: Νέα Ψηφιακή Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων για τους Όρους Δόμησης

Τίθεται σε λειτουργία μια ακόμη ψηφιακή υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, παρέχοντας στους πολίτες εύκολη και άμεση πρόσβαση στους όρους δόμησης από τον υπολογιστή τους.
Female hands press laptop keys while sitting at wooden table with white cappuccino cup

Τίθεται σε λειτουργία μια ακόμη ψηφιακή υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, παρέχοντας στους πολίτες εύκολη και άμεση πρόσβαση στους όρους δόμησης από τον υπολογιστή τους. Τώρα, οι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες και να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά με την αρμόδια υπηρεσία, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο επίλυσης των διατυπώσεων. Αυτή η υπηρεσία αποτελεί μέρος των 211 ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται στην πλατφόρμα https://eservices.cityofathens.gr/, προσφέροντας πληθώρα επιλογών για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τονίζει: “Ψηφιοποιήθηκαν το 100% των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων από το μηδέν. Κάθε υπηρεσία που παρέχεται μέσω της πλατφόρμας αποτελεί τμήμα της φιλόδοξης προσπάθειας να αλλάξει αποτελεσματικά η σχέση των πολιτών με τις υπηρεσίες του δήμου, επιτρέποντας την ευκολότερη πρόσβαση και εξυπηρέτησή τους. Η ‘επόμενη μέρα’ της ψηφιακής Αθήνας είναι ήδη εδώ.”

Από τον Φεβρουάριο του 2020, που ενεργοποιήθηκε η πρώτη ηλεκτρονική υπηρεσία, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 355.000 αιτήσεις. Υπηρεσίες όπως το άνοιγμα οικογενειακής μερίδας, η αναζήτηση σχεδίων πολεοδομικών αδειών και άλλες βρίσκονται πλέον στη διάθεση των πολιτών, καθιστώντας τον Δήμο Αθηναίων πρωτοπόρο όσον αφορά την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του.