Πτήση με wingsuit μέσα από τη γέφυρα του Λονδίνου με ταχύτητα 246χλμ ανα ώρα

Πτήση με wingsuit μέσα από τη γέφυρα του Λονδίνου με ταχύτητα 246χλμ ανα ώρα

Ο Μάρκο Φουρστ και ο Μάρκο Βάλτενσπιλ ολοκλήρωσαν μια επική πτήση με wingsuit, περνώντας μέσα από τη γέφυρα του Λονδίνου με απίστευτες ταχύτητες, δείτε το βίντεο
red bull wingsuit london tower

Δύο επαγγελματίες αλεξιπτωτιστές της Red Bull, brand που έχει ταυτιστεί με τα extreme sports, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την πρώτη πτήση με ειδική στολή wingsuit, περνώντας μέσα από τη γέφυρα του Λονδίνου. Η πτήση αυτή αποτέλεσε για τους ίδιους ένα «όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Τι είναι το wingsuit;

Το wingsuit είναι μια ειδική στολή που επιτρέπει στους αλεξιπτωτιστές να πετάνε οριζόντια κατά την ελεύθερη πτώση. Με τη βοήθεια υφασμάτινων επιφανειών που εκτείνονται μεταξύ των χεριών και των ποδιών, δημιουργείται αυξημένη άντωση, επιτρέποντας μεγαλύτερη διάρκεια και ελεγχόμενες κινήσεις πριν το άνοιγμα του αλεξίπτωτου.

Ο Μάρκο Φουρστ και ο Μάρκο Βάλτενσπιλ 33 και 39 ετών ξεκίνησαν το τολμηρό τους εγχείρημα, πηδώντας από ένα ελικόπτερο που βρισκόταν σε ύψος άνω των 900 μέτρων πάνω από το Λονδίνο. Κατά την πτήση τους, πέρασαν ανάμεσα από την Tower Bridge με ταχύτητες που έφτασαν μέχρι και τα 246 χλμ./ώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γέφυρα του Λονδίνου ήταν κλειστή για το άλμα τους.

Οι στολές wingsuit που φορούσαν οι Αυστριακοί αλεξιπτωτιστές τους επέτρεπαν να κινούνται με υψηλές ταχύτητες πριν ανοίξουν τα αλεξίπτωτά τους και προσγειωθούν με ασφάλεια. Η πτήση διήρκεσε 45 δευτερόλεπτα και περιλάμβανε μια απότομη κατακόρυφη κατάδυση στα 35 μέτρα πάνω από τον ποταμό Τάμεση.

Ο Μάρκο Φουρστ δήλωσε ότι η εμπειρία ήταν «έντονη από την αρχή» και την περιέγραψε ως «απίστευτη, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα». Ο Μάρκο Βάλτενσπιλ πρόσθεσε ότι η θέα της ανατολής του ηλίου πάνω από το Λονδίνο ήταν «καταπληκτική» και ότι η πόλη φαινόταν «τόσο όμορφη».

Για να προετοιμαστούν για αυτή την πτήση, οι αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν πάνω από 200 άλματα

Παρά το άγχος που ένιωθαν πριν από το άλμα, οι αλεξιπτωτιστές δήλωσαν «εξαιρετικά χαρούμενοι και σούπερ γεμάτοι», σημειώνοντας ότι όλα πήγαν καλά και όλοι ήταν ευχαριστημένοι.

red bull wingsuit