Το πιο ακριβό φτερό στον κόσμο πωλήθηκε σε δημοπρασία για 26.000 ευρώ

Το πιο ακριβό φτερό στον κόσμο πωλήθηκε σε δημοπρασία για 26.000 ευρώ

Δημοπρασία Ρεκόρ: Ένα φτερό του Huia, ιερό πουλί για τους Māori, που έχει εξαφανιστεί πωλήθηκε για 26.000 ευρώ
huia feather

Ένα φτερό, το οποίο άνηκε σε ένα θαλάσσιο πτηνό, πουλήθηκε πρόσφατα για 26.000 ευρώ, αποτελώντας το πιο ακριβό φτερό που έχει πουληθεί ποτέ. Το φτερό άνηκε στο εξαφανισμένο πτηνό Huia.

Σύμφωνα με το BBC, η δημοπρασία αυτή καταγράφηκε στο Ρεκόρ Γκίνες, αφού κάποιος κατέβαλε 26.000 ευρώ για να αποκτήσει το πολύτιμο φτερό ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις δείχναν πως η τιμή του δεν θα ξεπερνούσε τα 3.000 δολάρια. Για την ιστορία, τα φτερά των Huia ήταν ιερά για τον λαό των Maori, οι οποίοι τα φορούσαν στο κεφάλι τους.

Η Leah Morris, επικεφαλής των Decorative Arts στο Webb Auction House, επιβεβαίωσε ότι το φτερό πουλήθηκε τη Δευτέρα και βρισκόταν σε άριστη κατάσταση. Σε δηλώσεις της στο The Guardian, ανέφερε: “Το Huia ήταν ένα τόσο εμβληματικό πουλί. Δεν έχει πολλά τσακίσματα στα φτερά του, ενώ διατηρεί πολλά από τα αρχικά χρώματά του, το σκούρο καφέ και το ιριδίζον, χωρίς καμία ζημιά από έντομα.”

Παρά τις αναφορές ότι το πουλί εθεάθη τελευταία φορά το 1907, υπάρχουν μαρτυρίες ότι εντοπίστηκε και το 1924 στη Νέα Ζηλανδία.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιος ξόδεψε χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσει αυτό το μαύρο φτερό. Πριν από 14 χρόνια, σε άλλη δημοπρασία, ένας συλλέκτης είχε πληρώσει περίπου 8.000 δολάρια για να αποκτήσει ένα αντίστοιχο.