Σημαντικό βραβείο για τη νέα ταινία του Γιώργο Λάνθιμου στο φεστιβάλ Καννών

Σημαντικό βραβείο για τη νέα ταινία του Γιώργο Λάνθιμου στο φεστιβάλ Καννών

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, ‘Kinds of Kindness’, εξασφάλισε το βραβείο καλύτερη ανδρικής ερμηνείας για τον Jesse Plemons, στο Φεστιβάλ των Καννών
jesse plemons cannes

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, “Kinds of Kindness” (Ιστορίες Καλοσύνης), έρχεται μετά το οσκαρικό “Poor Things” και πρωταγωνιστεί η Emma Stone μαζί με άλλα μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ.

Η πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα θα γίνει στις 30 Μαΐου, ενώ προς τα τέλη Ιουνίου θα κυκλοφορήσει και στον υπόλοιπο κόσμο. Ο Λάνθιμος, μαζί με την ομάδα του, παρευρέθηκε στο Φεστιβάλ Καννών για την ειδική προβολή του “Kinds of Kindness”, όπου ο Jesse Plemons απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας.

Ο Jesse Plemons είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίας και η βράβευσή του αποτελεί σημαντική αναγνώριση της ερμηνείας του. Η απονομή των βραβείων έγινε χθες το βράδυ, με τον Χρυσό Φοίνικα να απονέμεται στον Sean Baker για την ταινία “Anora”.

Ο Γιώργος Λάνθιμος ανέλαβε τη σκηνοθεσία και το σενάριο της ταινίας, σε συνεργασία με τον επί χρόνια συνεργάτη του, Ευθύμη Φιλίππου. Οι δύο τους έχουν συνεργαστεί σε ταινίες όπως “The Favourite”, “Dogtooth”, “The Lobster” και “The Killing of a Sacred Deer”. Το μοντάζ της ταινίας ανέλαβε ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ.

Παρόμοιο άρθρο: Παγκόσμια πρεμιέρα του Λάνθιμου στο φεστιβάλ Καννών με την ταινία Kinds of Kindness

Η ταινία περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό καστ: Emma Stone, Willem Dafoe, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie, Hunter Schafer και Margaret Qualley.

Το “Kinds of Kindness” είναι ένα τρίπτυχο σπονδυλωτό παραμύθι που ακολουθεί τρεις διαφορετικές ιστορίες: έναν άνδρα χωρίς επιλογές που είναι φερέφωνο του αφεντικού του και προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η γυναίκα του επέστρεψε μετά από εξαφάνιση στη θάλασσα και φαίνεται να είναι εντελώς διαφορετική, και μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα που προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης και κάπου αυτές οι 3 ιστορίες θα ευθυγραμμίζονται.