Έραψε το 7ο αστέρι στη φανέλα του ο Παναθηναϊκός κατακτώντας την Ευρωλίγκα

Έραψε το 7ο αστέρι στη φανέλα του ο Παναθηναϊκός κατακτώντας την Ευρωλίγκα

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 95-80 και κατέκτησε την 7η Euroleague στην ιστορία του, επιστρέφοντας στην κορυφή ύστερα από 13 χρόνια.
panathunaikos 7

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε δυναμικά στην κορυφή της Ευρώπης, σημειώνοντας μια θριαμβευτική νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 95-80, κατακτώντας την 7η του Euroleague μετά από 13 χρόνια ξηρασίας.

Ο τελικός ξεκίνησε με ένταση και γρήγορο τέμπο με τη Ρεάλ να μοιάζει ασταμάτητη στην επίθεση, θυμίζοντας την επιθετική τους απόδοση στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Οι Μαδριλένοι σημείωσαν 22 πόντους μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά, επιτυγχάνοντας 6/7 δίποντα και 3/4 τρίποντα, με 5 ασίστ και κανένα λάθος, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 36 πόντους.

Από εκεί και πέρα όμως το ματς ήταν μονόλογος με συνολικό σκόρ 75 – 44 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στη 2η περίοδο, η διαφορά έφτασε στο +14 για τη Ρεάλ, αλλά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε δυναμικά. Με ένα σερί 8-0, κατάφερε να μειώσει στους 6 πόντους, επιστρέφοντας στο παιχνίδι χάρη στην σκληρή άμυνα και την αποφασιστικότητά του. Στο τέλος του ημιχρόνου, η Ρεάλ προηγούνταν με 54-49.

sloukas pao

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έδειξε περισσότερη ενέργεια στην άμυνα και προηγήθηκε για πρώτη φορά με 56-58 στο 24’. Κατάφερε να κρατήσει τη Ρεάλ στους 7 πόντους στην 3η περίοδο κάτι που αποτελεί το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία της, και προηγήθηκε με 61-64, συνεχίζοντας το επιμέρους σκορ 7-15 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Στην τελική περίοδο, ο Παναθηναϊκός κράτησε την ψυχραιμία του παρά την αντίδραση της Ρεάλ, επιτυγχάνοντας μια άνετη νίκη με 95-80. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν έδειξαν το πραγματικό τους δυναμικό και κατέκτησαν επάξια τον τίτλο, επιστρέφοντας στην κορυφή της Ευρώπης ύστερα από 13 χρόνια.