Μικρός μαχητής από την κάτω Αχαΐα βγαίνει νικητής μετά από 159 ημέρες νοσηλείας

Μικρός μαχητής από την κάτω Αχαΐα βγαίνει νικητής μετά από 159 ημέρες νοσηλείας

Η ιστορία του νεογέννητου που γεννήθηκε 200γρ και νοσηλεύτηκε επί 159 μέρες στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, γεμάτη ελπίδα και θαύματα.
Πρόωρο μωράκι βγήκε νικητής

Ημέρα χαράς για τη Μονάδα Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου ήταν εχτές, 14 Δεκεμβρίου, καθώς πήρε εξιτήριο υγιέστατο το μωράκι στους γονείς του. Αυτό το αγοράκι, το τρίτο παιδί μιας οικογένειας από την Κάτω Αχαΐα, γεννήθηκε πρόωρα στις 30 Ιουνίου, στην 23η εβδομάδα, ζύγιζε περίπου 600γρ και παρέμεινε στη Μονάδα για 159 ημέρες.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με επικεφαλής τον καθηγητή και διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής, Γαβριήλ Δημητρίου, πραγματοποίησαν κάθε απαραίτητη ενέργεια για να διατηρήσουν στη ζωή τον μικρό. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, το μωρό μεταφέρθηκε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα στα μάτια και στο Καραμανδάνειο για μια χειρουργική επέμβαση.

Ο Γαβριήλ Δημητρίου μίλησε για τη φροντίδα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προς το μωρό, επισημαίνοντας ότι το μωράκι παρέμεινε 159 μέρες στη θερμοκοιτίδα και ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά στις Μονάδες. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για ενίσχυση των Μονάδων Νεογνών με εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς η βιωσιμότητα των νεογνών έχει φτάσει πλέον στις 22 εβδομάδες κύησης.