Καλοκαιρινές Βραδιές Κινηματογράφου στο ΚΠΙΣΝ

Καλοκαιρινές Βραδιές Κινηματογράφου στο ΚΠΙΣΝ

Ρομαντικές, κλασικές και παιδικές ταινίες σας περιμένουν στο ΚΠΙΣΝ αυτόν τον Ιούνιο
cinema iounios niarxos

Το καλοκαίρι θα είναι το κύριο θέμα στις ταινίες που θα προβληθούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της σειράς υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών Park your Cinema.

Ρομαντικοί έρωτες, απρόβλεπτες περιπέτειες, έντονα συναισθήματα, δυνατή μουσική, ηλεκτρισμένη αγωνία, καθηλωτικός τρόμος και ξεκαρδιστικές κωμωδίες, όλα με καλοκαιρινό φόντο, θα κάνουν τα βράδια του Ιουνίου αξέχαστα για μικρούς και μεγάλους. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κλασικές και σύγχρονες αγαπημένες ταινίες, όπως το «Dirty Dancing» και το βραβευμένο «Τρίγωνο της θλίψης», καθώς και ταινίες όπως το «Αστερίξ και Οβελίξ: Στον Δρόμο για την Κίνα» και η «Μικρή Γοργόνα».

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει την επιλογή των ταινιών για ενήλικες, ενώ το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (ΑΤΗICFF) έχει επιμεληθεί τις παιδικές ταινίες της ενότητας Park your Cinema Kids. Οι προβολές των προγραμμάτων Park your Cinema και Park your Cinema Kids πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ταινίες

little miss sunshine 2006
little miss sunshine 2006

Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 21.00 – Little Miss Sunshine (2006)

Μία δυσλειτουργική οικογένεια ξεκινά ένα ταξίδι από το Νέο Μεξικό στην Καλιφόρνια για να συνοδεύσει την μικρή Olive, ένα κοριτσάκι με μεγάλα όνειρα, στον διαγωνισμό ομορφιάς “Little Miss Sunshine”. Ο Richard, ο πατέρας, είναι ένας αποτυχημένος ομιλητής κινήτρων, ενώ η μητέρα, η Sheryl, προσπαθεί να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη. Ο αδελφός της Sheryl, ο Frank, έχει μόλις επιζήσει από απόπειρα αυτοκτονίας και ζει μαζί τους. Ο γιος, ο Dwayne, έχει πάρει όρκο σιωπής και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μπει στην ακαδημία αεροπορίας. Ο παππούς, ένας γκρινιάρης, αλλά αγαπητός άνδρας, βοηθά την Olive με την προετοιμασία της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, η οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με διάφορες προκλήσεις και αποκαλύψεις που δοκιμάζουν τη συνοχή και την αγάπη τους, οδηγώντας τους σε μια τελική στιγμή που επαναπροσδιορίζει την έννοια της επιτυχίας και της ευτυχίας.

dirty dancing
dirty dancing

Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 21.00 – Dirty Dancing (1987)

Ρομαντική δραματική ταινία του 1987 που αφηγείται την ιστορία της Frances “Baby” Houseman, μιας νεαρής κοπέλας από πλούσια οικογένεια, που περνά τις καλοκαιρινές διακοπές της με την οικογένειά της σε ένα θέρετρο στις Catskill Mountains το 1963. Εκεί, η Baby γνωρίζει τον Johnny Castle, έναν χαρισματικό χορευτή που εργάζεται ως χοροδιδάσκαλος στο θέρετρο. Παρά τις κοινωνικές και οικονομικές διαφορές τους, η Baby και ο Johnny έρχονται κοντά μέσω της αγάπης τους για τον χορό. Η σχέση τους δοκιμάζεται από τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα της εποχής, αλλά και από τις αντιδράσεις των γύρω τους. Με τον Johnny να χρειάζεται έναν νέο χορευτικό παρτενέρ για τον ετήσιο διαγωνισμό του θέρετρου, η Baby αναλαμβάνει τον ρόλο, μαθαίνοντας να πιστεύει στον εαυτό της και να αγωνίζεται για την αγάπη και την ελευθερία της έκφρασης. Το “Dirty Dancing” είναι μια ταινία που συνδυάζει τον ρομαντισμό με την ενέργεια του χορού, αφήνοντας μια ανεξίτηλη εντύπωση στους θεατές.

triangle of sadness
triangle of sadness

Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 21.00 – Triangle of Sadness (2022)

Η ιστορία ακολουθεί ένα ζευγάρι μοντέλων, τον Carl και την Yaya, που προσκαλούνται σε μια πολυτελή κρουαζιέρα για τους υπερπλούσιους. Η κρουαζιέρα παίρνει απρόβλεπτη τροπή όταν μια καταιγίδα και μια σειρά γεγονότων οδηγούν σε ναυάγιο, αφήνοντας τους επιβάτες σε ένα απομονωμένο νησί. Η κοινωνική ιεραρχία ανατρέπεται καθώς οι πλούσιοι επιβάτες παλεύουν για επιβίωση και εξαρτώνται από τις πρακτικές ικανότητες των μελών του πληρώματος. Η ταινία προσφέρει καυστική κριτική για την ανισότητα και τη ματαιοδοξία.

Παιδικές ταινίες

Σάββατο 1 Ιουνίου στις 21.00 – Αργοναύτες: Η Οργή του Ποσειδώνα (2022)

Η ταινία ακολουθεί τον νεαρό Ιάσονα και τους φίλους του, τους Αργοναύτες, καθώς ξεκινούν ένα επικό ταξίδι για να βρουν το Χρυσόμαλλο Δέρας. Όμως, ο Ποσειδώνας, ο θεός της θάλασσας, οργίζεται με την αποστολή τους και στέλνει μια σειρά από δοκιμασίες και τέρατα για να τους σταματήσει. Με τη βοήθεια της σοφής Αθηνάς και την πίστη τους στη φιλία και το θάρρος, οι Αργοναύτες αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και μαθαίνουν την αξία της συνεργασίας και της ανδρείας.

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σάββατο 8 Ιουνίου στις 21.00 – Αστερίξ και Οβελίξ: Στον Δρόμο για την Κίνα (2023)

Οι αγαπημένοι Γαλάτες ήρωες, Αστερίξ και Οβελίξ, ξεκινούν ένα ταξίδι στην Κίνα για να βοηθήσουν μια Κινέζα πριγκίπισσα που ζητά τη βοήθειά τους. Στο ταξίδι τους, αντιμετωπίζουν διάφορες προκλήσεις και κινδύνους, από μυστηριώδεις μαχητές μέχρι τεράστιους δράκους. Με την αστείρευτη δύναμη του Οβελίξ και την εξυπνάδα του Αστερίξ, οι δύο φίλοι προσπαθούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, ενώ μαθαίνουν για τον πλούσιο κινεζικό πολιτισμό και δημιουργούν νέες φιλίες.

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σάββατο 15 Ιουνίου στις 21.00 – Η Μικρή Γοργόνα (2023)

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Ariel, μιας νεαρής γοργόνας που ονειρεύεται να ζήσει στη στεριά. Αψηφώντας τις εντολές του πατέρα της, βασιλιά Τρίτωνα, η Ariel κάνει μια συμφωνία με την κακιά μάγισσα Ούρσουλα, ανταλλάσσοντας τη φωνή της με ανθρώπινα πόδια. Καθώς η Ariel προσπαθεί να κερδίσει την καρδιά του πρίγκιπα Έρικ και να ζήσει ως άνθρωπος, αντιμετωπίζει εμπόδια και μαθαίνει την αξία της αληθινής αγάπης και της θυσίας. Με μαγευτικά τραγούδια και εντυπωσιακά οπτικά εφέ, η ταινία φέρνει το κλασικό παραμύθι σε νέα ζωή.

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σάββατο 22 Ιουνίου στις 21.00 – Brave (2012)

Η ιστορία ακολουθεί τη Merida, μια θαρραλέα πριγκίπισσα στη Σκωτία, που αρνείται να ακολουθήσει τις παραδόσεις του βασιλείου της και να παντρευτεί όποιον της επιβάλλουν. Αψηφώντας τη μητέρα της, η Merida επισκέπτεται μια μάγισσα και ζητά ένα ξόρκι για να αλλάξει τη μοίρα της. Όμως, το ξόρκι μεταμορφώνει τη μητέρα της σε αρκούδα, και η Merida πρέπει να βρει τρόπο να ανατρέψει τα αποτελέσματα πριν να είναι αργά. Με θάρρος και αγάπη, η Merida μαθαίνει την αξία της οικογένειας και της ευθύνης.

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Κυριακή 30 Ιουνίου στις 21.00 – Coco (2017)

Ο Miguel, ένα νεαρό αγόρι ονειρεύεται να γίνει μουσικός, παρά την αυστηρή απαγόρευση της μουσικής από την οικογένειά του. Κατά τη διάρκεια του Μεξικανικού εορτασμού της Ημέρας των Νεκρών, ο Miguel βρίσκεται κατά λάθος στον Κόσμο των Προγόνων. Εκεί, συναντά τους νεκρούς συγγενείς του και έναν γοητευτικό απατεώνα, τον Héctor. Μαζί, ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι για να ανακαλύψουν την αλήθεια πίσω από την οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής και να επαναφέρουν τον Miguel στον κόσμο των ζωντανών. Μέσα από την εμπειρία του, ο Miguel μαθαίνει την αξία της οικογένειας, της μνήμης και του πάθους για τη μουσική.

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.