Η Βόρεια Κορέα έστειλε μπαλόνια με ακαθαρσίες προς τη Νότιο Κορέα

Η Βόρεια Κορέα έστειλε μπαλόνια με ακαθαρσίες προς τη Νότιο Κορέα

Η Βόρεια Κορέα έστειλε τουλάχιστον 260 μπαλόνια που μετέφεραν σκουπίδια και ακαθαρσίες στη Νότια Κορέα, αναγκάζοντας τις αρχές να προειδοποιήσουν τους κατοίκους της να παραμείνουν στα σπίτια τους.
sot

Ο στρατός της Νότιας Κορέας προειδοποίησε το κοινό να μην αγγίζει τα λευκά μπαλόνια και τις πλαστικές σακούλες που είναι προσαρτημένες σε αυτά, επειδή περιέχουν «βρώμικα απόβλητα και σκουπίδια». Κοινώς ακαθαρσίες 💩.

Τα μπαλόνια περισυλλέχτηκαν σε οκτώ από τις εννέα επαρχίες της Νότιας Κορέας και τώρα αναλύονται. Τόσο η Βόρεια όσο και η Νότια Κορέα χρησιμοποιούν μπαλόνια στις προπαγανδιστικές τους εκστρατείες από τον πόλεμο της Κορέας τη δεκαετία του 1950.

Το πρόσφατο περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες αφότου η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι θα προβεί σε αντίποινα για τη «συχνή διασπορά φυλλαδίων και άλλων σκουπιδιών» σε παραμεθόριες περιοχές από ακτιβιστές της Νότιας Κορέας.

«Σωροί απορριμμάτων και βρωμιάς θα διασκορπιστούν σύντομα στις παραμεθόριες περιοχές και στο εσωτερικό της Νότιας Κορέας για να βιώσουν άμεσα πόση προσπάθεια απαιτείται για την απομάκρυνσή τους», ανέφερε ο υφυπουργός Άμυνας της Βόρειας Κορέας Κιμ Κανγκ Ιλ σε δήλωσή του στα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή.

Αργά την Τρίτη, οι κάτοικοι που ζουν βόρεια της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, Σεούλ και στη συνοριακή περιοχή έλαβαν γραπτά μηνύματα από τις αρχές που τους ζητούσαν να «απέχουν από υπαίθριες δραστηριότητες». Τους ζητήθηκε επίσης να υποβάλουν αναφορά στην πλησιέστερη στρατιωτική βάση ή στο αστυνομικό τμήμα εάν εντοπίσουν ένα «άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο».

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε ότι «ορισμένα από τα μπαλόνια που έπεσαν μετέφεραν κάτι που φαίνεται να είναι περιττώματα, κρίνοντας από το σκούρο χρώμα και την οσμή τους».

Το κοινοβούλιο της Σεούλ ψήφισε νόμο τον Δεκέμβριο του 2020 που ποινικοποιεί την εκτόξευση φυλλαδίων κατά της Πιονγκγιάνγκ, αλλά οι επικριτές έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την ελευθερία του λόγου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.