Η πραγματική ιστορία πίσω από τη χαρακτηριστική ταπετσαρία των Windows 10

Η πραγματική ιστορία πίσω από τη χαρακτηριστική ταπετσαρία των Windows 10

Μάθετε πώς ο Bradley Munkowitz δημιούργησε την ταπετσαρία των Windows 10 χρησιμοποιώντας φυσικά εφέ και φωτογραφία, όχι ψηφιακή απόδοση.
windows 10 background story

Το εμβληματικό background της επιφάνειας εργασίας των Windows 10 δεν δημιουργήθηκε από κάποια εφαρμογή επεξεργασίας εικόνων. Αντίθετα, αυτή η εικόνα του αιωρούμενου παραθύρου, με τις μαγευτικές ακτίνες φωτός που διαπερνούν την ομίχλη, στήθηκε και φωτογραφήθηκε με φυσικό τρόπο από τον σχεδιαστή Bradley Munkowitz, γνωστό και ως GMUNK, αναφέρει το PCGamer.

Ο Munkowitz χρησιμοποίησε φυσικούς καθρέφτες, λέιζερ, μηχανές καπνού και μια στυλιζαρισμένη κατασκευή γυάλινου παραθύρου για να δημιουργήσει την χαρακτηριστική ταπετσαρία των Windows 10. Κατέγραψε χιλιάδες εικόνες που τράβηξε, πειραματιζόμενος με διαφορετικά χρωματικά φίλτρα, σχήματα δέσμης φωτός, μοτίβα, μεγέθη και διαφορετικές ποσότητες καπνού. Τελικά, μόνο μία θα μπορούσε να γίνει η προεπιλεγμένη ταπετσαρία των Windows 10, αλλά είναι συναρπαστικό να αναλογιστεί κανείς πόσες ώρες και πόσοι διαφορετικοί συνδυασμοί θα μπορούσαν να υπάρχουν.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να το σκεφτείτε για πολύ καιρό. Ο Munkowitz κατέγραψε ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής της ταπετσαρίας των Windows 10 και παρέχει μια πληθώρα εικόνων που ανταγωνίζονται την προεπιλεγμένη, παρουσιάζοντας διαφορετικές διαμορφώσεις χρωμάτων και φωτός. Δείτε το βίντεο με τα παρασκήνια παραπάνω και τη γκαλερί παρακάτω για να απολαύσετε μερικές εναλλακτικές ταπετσαρίες των Windows 10.

Η δημιουργία της ταπετσαρίας υπογραφής των Windows 10 πριν από την κυκλοφορία τους τον Ιούλιο του 2015 δεν ήταν μικρό κατόρθωμα. Το 2024, με τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη να παράγει εικόνες για κάθε είδους σκοπούς, είναι απίθανο να δούμε ξανά τόσο περίπλοκες φυσικές ρυθμίσεις για ταπετσαρίες υπολογιστών. Η τέχνη που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο προσιτή, ωθώντας τα ακριβά φυσικά σκηνικά στο περιθώριο, που προορίζονται για έργα υψηλής τέχνης και παρόμοια έργα.