Άστεγος έφηβος αποφοιτά πρώτος στην τάξη του

Άστεγος έφηβος αποφοιτά πρώτος στην τάξη του

Ο 19χρονος Elijah Hogan ξεπερνά τις δυσκολίες της ζωής του και ώντας άστεγος, αποφοιτά ως αριστούχος, διαβάστε στο thehappynews την ιστορία του
Elijah Hogan

Ένας μαθητής, ο Elijah Hogan, από τη Louisiana των ΗΠΑ, κόντρα στις συνθήκες που διαμόρφωσαν τη ζωή του και τον έφεραν να μένει σε καταφύγιο αστέγων, αποφοίτησε από το σχολείο του ως αριστούχος και πρώτος στην τάξη του.

Με τις αλλαγές που έφερε η πανδημία αναγκάστηκε να παρακολουθεί τα μαθήματα από απόσταση αλλά αυτό δε φάνηκε να είναι ιδιαίτερο εμπόδιο καθώς είχε και την υποστήριξη αρκετών ανθρώπων. Μεταξύ των πολλών ανθρώπων που είδαν και βοήθησαν τον Hogan να πετύχει είναι η Jana DeCoster, διευθύντρια μαθητικών δραστηριοτήτων στο Γυμνάσιο Cohen, και η Jarkayla Cobb, εργαζόμενη στο Covenant House, το καταφύγιο αστέγων.

Elijah Hogan

Η Cobb είπε ότι έχει επίσης παρατηρήσει μια σημαντική αλλαγή στον Hogan από τότε που τον πρωτογνώρισε το 2023. «Το να βρίσκεσαι σε ένα καταφύγιο αστέγων είναι τραυματικό. Ό,τι κι αν πέρασες για να φτάσεις εδώ είναι τραυματικό“, δήλωσε η Cobb.

«Ήταν πολύ ντροπαλός. Είναι φοβερό να βλέπεις πόσο έχει εξελιχθεί και πόσο καλά μιλάει τους τελευταίους επτά ή οκτώ μήνες που είμαι μέρος της ζωής του και μπορώ να τον ωθήσω και να τον ενθαρρύνω να κυνηγήσει όλα όσα έχει να του προσφέρει ο κόσμος”, δήλωσε ο Cobb.

Για άλλους μαθητές που επιθυμούν να ακολουθήσουν τα βήματά του, ο Hogan συνέστησε να αφιερώσουν χρόνο για να επικεντρωθούν στη σχολική εργασία.

«Υπάρχει χρόνος και χώρος όπου μπορείτε να διασκεδάσετε, αλλά προσπαθήστε να κρατήσετε τον εαυτό σας οργανωμένο και στις σπουδές σας, γιατί χωρίς την εκπαίδευσή σας, δεν θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες και να συναντήσετε τους ανθρώπους που σας βοήθησαν στην πορεία», δήλωσε ο Hogan.