Δασκάλα δωρίζει μέρος από το συκώτι της για πρώην μαθητή της

Δασκάλα δωρίζει μέρος από το συκώτι της για πρώην μαθητή της

Ο Ezra Toczek, 5 ετών, θα λάβει μια σωτήρια δωρεά ήπατος από την πρώην δασκάλα του, Carissa Fisher, επιδεικνύοντας εξαιρετική ευγένεια και ανιδιοτέλεια
ezra liver

Ο μικρός Ezra Toczek, μόλις πέντε ετών, πάλευε με ηπατική βλάβη από τη γέννησή του, που είχε σαν αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και σε πρόσφατη διάγνωση ηπατικής νόσου τελικού σταδίου. Αντιμέτωπος με ηπατική ανεπάρκεια, μπήκε στη λίστα μεταμοσχεύσεων τον Φεβρουάριο, προσφέροντας μια ελπίδα για το μέλλον του.

Τον Μάρτιο, η Carissa Fisher, η δασκάλα του στο νηπιαγωγείο, έμαθε για την κρίσιμη κατάσταση του Ezra και έκανε κρυφά αίτηση για να γίνει ζωντανός δότης – μια διαδικασία κατά την οποία ένα υγιές άτομο δωρίζει μέρος του ήπατός του σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Όταν ο Ezra και η μητέρα του, ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη για να αναζητήσουν βοήθεια για την άσχημη κατάσταση του Ezra, η Carissa Fisher χωρίς να ενημερώσει τη μαμά του Ezra, ταξίδεψε και αυτή στη Νέα Υόρκη όπου και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις συμβατότητας.

Πέρασαν εβδομάδες προτού η Fisher λάβει την Παρασκευή 24 Μαΐου τα νέα που άλλαξαν τη ζωή της: ήταν συμβατή και μπορούσε να δωρίσει μέρος του ήπατός της στον Ezra.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 25 Μαΐου, η Fisher πήγε στο σπίτι των Toczek, φέρνοντας ένα λούτρινο ζωάκι, μπαλόνια και μια πινακίδα που ανακοίνωνε τα χαρμόσυνα νέα, όπου η οικογένειας ήταν γεμάτη ευγνωμοσύνη.

Είμαστε εντελώς συγκλονισμένοι με την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία της. Δεν πιστεύουμε ακόμα ότι αυτό συμβαίνει πραγματικά. Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες
– Karen, μητέρα του Ezra

Η Karen αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει ακόμη καθορισμένη ημερομηνία για τη μεταμόσχευση, καθώς η Carissa πρέπει να περάσει μια περίοδο δύο εβδομάδων πριν προγραμματιστεί η επέμβαση.

Την ημέρα που έλαβε τα νέα από την Carissa, η Karen ανέβασε την είδηση στο Facebook, εκφράζοντας τη συγκλονιστική ευγνωμοσύνη της. «Η δεσποινίς Καρίσα είναι το τέλειο ταίρι! Τα δάκρυα συνεχίζουν να έρχονται και δεν μπορώ καν να αρχίσω να εκφράζω την ευγνωμοσύνη μας. Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό δώρο!»