Τα σοκάκια της Μυκόνου ανάμεσα στους πιο όμορφους δρόμους του κόσμου

Τα σοκάκια της Μυκόνου ανάμεσα στους πιο όμορφους δρόμους του κόσμου

Το Conde Nast Traveler παρουσιάζει τους πιο όμορφους δρόμους του κόσμου, με τη Μύκονο να βρίσκεται στην 8η θέση στη σχετική λίστα.
mykonos sokakia

Το Conde Nast Traveler επέλεξε και παρουσίασε 71 από τους πιο όμορφους δρόμους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβάνοντας και τα γραφικά σοκάκια ενός ελληνικού νησιού στη λίστα.

Δεν είναι μόνο τα μνημεία και τα μουσεία που αποτελούν αξιοθέατα, αλλά και οι δρόμοι και τα σοκάκια που αποπνέουν την ψυχή μιας πόλης ή ενός νησιού. Για αυτόν τον λόγο, το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveler δημιούργησε μια λίστα με 71 από τους ωραιότερους δρόμους του κόσμου.

Η λίστα αυτή μας ταξιδεύει από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Παρίσι και το Κιότο. Ορισμένοι από αυτούς τους δρόμους ξεχωρίζουν για την ιστορική τους σημασία, ενώ άλλοι διακρίνονται για την αρχιτεκτονική, την αισθητική ή την μοναδική τους ατμόσφαιρα. Ανάμεσα στους δέκα πρώτους, περιλαμβάνονται και τα σοκάκια ενός κυκλαδίτικου νησιού!

Τα σοκάκια της Μυκόνου ανάμεσα στους πιο όμορφους δρόμους του κόσμου

Στην 8η θέση της λίστας με τους πιο όμορφους δρόμους του κόσμου βρίσκονται τα μαγευτικά σοκάκια της Μυκόνου. Περιδιαβαίνοντας στα ατελείωτα δαιδαλώδη σοκάκια της Χώρας της Μυκόνου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χαθείς. Μερικά από αυτά οδηγούν σε ολόλευκα σπίτια με μπλε πινελιές, άλλα σε μικρές εκκλησίες και κάποια σε σημεία με εκπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Κάποιοι από τους ομορφότερους δρόμους

colmar
colmar

Colmar, Γαλλία

Κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία είναι μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Ευρώπης. Αδιαμφισβήτητα η πιο γραφική περιοχή στο Κολμάρ μπορεί να βρεθεί στους δρόμους της Παλιάς Πόλης. Η αρχιτεκτονική, που μοιάζει ανέγγιχτη από τον χρόνο, με τις πολύχρωμες ξύλινες κατασκευές της, περιέχει μια αλσατική αισθητική.

brunngasse
brunngasse

Brunngasse, Ελβετία

Ο πιο διάσημος δρόμος στο γραφικό χωριό Breinz της Ελβετίας είναι ο Brunngasse. Τα σαλέ του 18ου αιώνα του δρόμου είναι γνωστό για τα ξυλόγλυπτα έργα του και τα παράθυρα που είναι γεμάτα με πολύχρωμα γεράνια.

portugal umbrellas
portugal umbrellas

Agueda, Πορτογαλία

Το Águeda’s Umbrella Sky Project ξεκίνησε το 2011 ως μέρος του ετήσιου Φεστιβάλ Τέχνης της πορτογαλικής πόλης. Κάθε καλοκαίρι, όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη, μια χούφτα στενά δρομάκια της Águeda διαθέτουν στέγαστρα από πολύχρωμες ομπρέλες που προσφέρουν σκιά στους πεζούς από κάτω.

recife
recife

Recife, Βραζιλία

Το Recife είναι η πιο ανατολική μεγάλη πόλη της Βραζιλίας και η όμορφη Rua do Bom Jesus καταλαμβάνει ένα από τα ανατολικότερα μέρη της πόλης. Ο πολύχρωμος δρόμος, ο οποίος είναι γεμάτος ψηλούς φοίνικες, χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Αυτός ο δρόμος περιείχε την πρώτη συναγωγή που χτίστηκε στην Αμερικανική ήπειρο, τη Συναγωγή Kahal Zur Israel.

bruges
bruges

Μπριζ, Βέλγιο

Μαζί με το Άμστερνταμ, η Μπριζ χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η «Βενετία του Βορρά». Η ιστορική, καλοδιατηρημένη πόλη είναι ένα αξιοθέατο. Μεγάλο μέρος της γοητείας του πηγάζει από τα λιθόστρωτα δρομάκια, καθώς και τα μεσαιωνικά κτίρια που αντανακλώνται στα κανάλια.

burano
burano

Burano, Ιταλία

Στις ακτές της Βενετίας, βρίσκονται μια σειρά από μικρά νησιά. Όπως η διάσημη ιταλική πόλη πάνω στο νερό, πολλά από αυτά τα μικρά νησιά έχουν τα αναγνωρίσιμα κανάλια που τρέχουν στους δρόμους τους. Και πουθενά έξω από τη Βενετία αυτοί οι δρόμοι δεν είναι πιο όμορφοι, όσο στο Burano.