Βιέννη: Η πιο υγιής πόλη στον κόσμο

Βιέννη: Η πιο υγιής πόλη στον κόσμο

Ανακαλύψτε γιατί η Βιέννη αναδείχθηκε ως η πιο υγιής πόλη στον κόσμο με ποσοστό 78% συνολικής υγιεινής διαβίωσης
vienna

Η Βιέννη, η πρωτεύουσα της Αυστρίας, ανακηρύχθηκε ως η πιο υγιής πόλη παγκοσμίως, επιτυγχάνοντας ένα εντυπωσιακό ποσοστό 78% στην υγιεινή διαβίωση.

Οι κύριοι παράγοντες που αξιολογήθηκαν για την κατάταξη των πόλεων περιλάμβαναν το επίπεδο παχυσαρκίας στους ενήλικες, το μέσο προσδόκιμο ζωής και την ποιότητα του αέρα ενώ στην κατάταξη μέτρησε και το κόστος μιας συνδρομής στο γυμναστήριο, η διαθεσιμότητα χώρων πρασίνου και η γενική ευτυχία των κατοίκων.

Δεδομένου ότι όλες οι πόλεις κατασκευάζονται με γνώμονα τους κατοίκους τους, τι κάνει τη Βιέννη να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες πόλεις, πέρα από την υποδομή και την προσβασιμότητα; Ένας από τους κύριους λόγους είναι η εξαιρετική υγειονομική περίθαλψη, καθώς και η προώθηση τρόπων ζωής που οδηγούν σε μακροζωία.

Οι κάτοικοι ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν ποδήλατο αντί για αυτοκίνητο, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των ποσοστών παχυσαρκίας σε σύγκριση με πόλεις όπου ο πληθυσμός είναι λιγότερο ενεργός.

Στη Βιέννη, ο πολεοδομικός σχεδιασμός δίνει προτεραιότητα στους δημόσιους χώρους, επιτρέποντας στους ανθρώπους να χαλαρώσουν και να κοινωνικοποιηθούν, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική υγεία και την ευημερία.

Η πόλη διαθέτει πολλά πάρκα και άλλους χώρους αναψυχής όπου η άσκηση και η κοινωνικοποίηση είναι εύκολες, λειτουργώντας ακόμη και ως κοινοτικοί κόμβοι που ενισχύουν τις τοπικές κοινωνίες.