Ανανέωση πάρκου Δρακόπουλου: Νέος πράσινος πνεύμονας στην Αθήνα

Ανανέωση πάρκου Δρακόπουλου: Νέος πράσινος πνεύμονας στην Αθήνα

Η πλήρης ανακαίνιση του πάρκου Δρακόπουλου στην Αθήνα φέρνει εκτεταμένο πράσινο, σύγχρονη παιδική χαρά και βελτιωμένες υποδομές, δημιουργώντας έναν ιδανικό χώρο για αναψυχή.
parko drakopoulou 2

Η ανακαίνιση του πάρκου Δρακόπουλου ολοκληρώθηκε επιτυχώς, φέρνοντας μια σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις. Η ενίσχυση του πάρκο με περισσότερο πρασίνο, η βελτίωση των υποδομών, καθώς και η δημιουργία μιας ασφαλούς και σύγχρονης παιδικής χαράς, είναι μερικές από τις κύριες ενέργειες που έλαβαν χώρα. Πριν από αυτές τις εργασίες, επιλύθηκε επίσης το θέμα της ιδιοκτησίας του χώρου, μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Ερυθρού Σταυρού.

Το ανανεωμένο πάρκο, με έκταση 4,5 στρεμμάτων, προσφέρει έναν χώρο αναψυχής χωρίς ίχνος τσιμέντου, μέσα σε μια πολύ πυκνοδομημένη γειτονιά στα Πατήσια. Φυτεύτηκαν πάνω από 7.500 νέα φυτά ενώ εγκαταστάθηκε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης άρδευσης για τη σωστή χρήση νερού.

Το κεντρικό μονοπάτι του πάρκου κατασκευάστηκε με κυβόλιθο και υπόβαση άμμου, ενώ οι βατές περιοχές διαστρώθηκαν με πατημένη ψηφίδα, επιτρέποντας τη διαπερατότητα του νερού και τον αερισμό του εδάφους. Ο αστικός εξοπλισμός, όπως η κρήνη, η πέργκολα, τα πέτρινα καθιστικά, και η θεατρική σκηνή, διατηρήθηκαν και αναδείχθηκαν. Επιπρόσθετα, τοποθετήθηκαν νέοι πάγκοι και αναβαθμίστηκε ο φωτισμός με φωτιστικά LED για μεγαλύτερη ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας.

Η νέα παιδική χαρά περιλαμβάνει μια σειρά από παιχνίδια και κατασκευές, κατάλληλα για παιδιά διαφόρων ηλικιών, καταλαμβάνοντας περίπου 355 τετραγωνικά μέτρα. Το χυτό δάπεδο ασφαλείας και οι προδιαγραφές ασφαλείας για τα υλικά και την κατασκευή του δαπέδου, της πόρτας εισόδου, και της περίφραξης, εγγυώνται την ασφάλεια των παιδιών.