Ολοκληρώνεται στην Καλιφόρνια το μεγαλύτερο πέρασμα άγριων ζώων πάνω από αυτοκινητόδρομο

Ολοκληρώνεται στην Καλιφόρνια το μεγαλύτερο πέρασμα άγριων ζώων πάνω από αυτοκινητόδρομο

Διαβάστε στο thehappynews.gr πώς το Wallis Annenberg Wildlife Crossing θα μεταμορφώσει την διατήρηση της άγριας ζωής στην Καλιφόρνια μέχρι το 2026
wallis annenberg

Το 2022, επτά λιοντάρια που ζουν στο βουνό, σκοτώθηκαν με τραγικό τρόπο στην κυκλοφορία των αυτοκινητόδρομων του Λος Άντζελες. Ακτιβιστές για τη διάσωση άγριας ζωής, κυβερνητικών υπηρεσιών και ιδιωτών δωρητών έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς την επίλυση του προβλήματος των θανάτων άγριων ζώων στις πόλεις με τη δημιουργία του Wallis Annenberg Wildlife Crossing.

Το φιλόδοξο αυτό έργο, που πρόκειται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη διάβαση άγριας ζωής στον κόσμο, εκτείνεται στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο 101 στο Agoura Hills.

Η κατασκευή ξεκίνησε την Ημέρα της Γης (22 Απριλίου) πριν από δύο χρόνια και τον περασμένο μήνα, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Gavin Newsom επιβεβαίωσε ότι το έργο βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2026. Τα συνεργεία έχουν διανύσει περισσότερο από τα μισά του δρόμου για την τοποθέτηση των 82 δοκών της γέφυρας και οι τελευταίες οριζόντιες δοκοί προστέθηκαν τον περασμένο μήνα, σηματοδοτώντας ένα κρίσιμο κατασκευαστικό ορόσημο και κάνοντας την κατασκευή να μοιάζει περισσότερο από ποτέ με γέφυρα.

Έργα όπως αυτό, είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση των βιότοπων άγριας ζωής, διασφαλίζοντας ότι οι μελλοντικές γενιές θα μπορούν να απολαμβάνουν την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της Καλιφόρνια.

Παρά τον ταχύτατο ρυθμό κατασκευής, η υλοποίηση της γέφυρας είναι το αποτέλεσμα δεκαετιών επίμονης συνηγορίας από ομάδες για την άγρια φύση. Το κόστος του έργου ξεπερνά τα 90 εκατομμύρια δολάρια και χρηματοδοτείται με 34 εκατομμύρια δολάρια από ιδιωτικές πηγές και τα υπόλοιπα από την πολιτεία.

wallis

Ο συνταξιούχος γερουσιαστής της Πολιτείας της Καλιφόρνιας Fran Pavley επαίνεσε τους υποστηρικτές και τους περιβαλλοντικούς ηγέτες, σημειώνοντας: «Η επανασύνδεση αυτών των μεγάλων νησίδων οικοτόπων και στις δύο πλευρές του πολυσύχναστου αυτοκινητόδρομου 101 είναι μια σχεδόν απίστευτη ιστορία, ειδικά στην πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία των ΗΠΑ».

Το Wallis Annenberg Wildlife Crossing, όπως και άλλα παρόμοια έργα, έχει ως στόχο να παρέχει μια ασφαλή διαδρομή για τα άγρια ζώα ώστε να διασχίζουν τον αυτοκινητόδρομο με ασφάλεια χωρίς την ανάγκη διέλευσης μέσα από το δρόμο, μειώνοντας τον κίνδυνο θανατηφόρων συναντήσεων με οχήματα.

Αυτές οι διαβάσεις δεν μειώνουν απλώς τα ατυχήματα, αλλά επιτρέπουν στα ζώα, να έχουν πρόσβαση σε τροφή, καταφύγιο και συντρόφους, πόρους που έχουν γίνει όλο και πιο σπάνιοι λόγω της κλιματικής αλλαγής και της ανθρώπινης ανάπτυξης.

Η διάβαση Wallis Annenberg θα είναι η μεγαλύτερη διάβαση άγριας ζωής στον κόσμο, ένα πρωτοποριακό έργο για την Καλιφόρνια και ένα παγκόσμιο μοντέλο για τη διατήρηση της άγριας ζωής στις πόλεις.