Ημερίδα για την ψυχική υγεία των νέων από το «Μαζί για το Παιδί»

Ημερίδα για την ψυχική υγεία των νέων από το «Μαζί για το Παιδί»

Συμμετάσχετε στη διεθνή ημερίδα για την ψυχική υγεία των νέων από το Μαζί για το Παιδί, στις 5 Οκτωβρίου 2024 στην Αθήνα
mazi paidi

Η διεθνής ημερίδα με τίτλο «Η Ψυχική Υγεία των Νέων Σήμερα» διοργανώνεται σε συνεργασία με την Α’ Ψυχιατρική Κλινική Αιγινήτειου Νοσοκομείου και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 στο Μέγαρο Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Ο οργανισμός Μαζί για το Παιδί και ο Επιστημονικός Διευθυντής του, Καθηγητής Αργύρης Στριγγάρης, είναι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση αυτής της σημαντικής ημερίδας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, στην Αίθουσα Μητρόπουλος, και θα φιλοξενήσει διακεκριμένους επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων και προοπτικών στον τομέα της ψυχικής υγείας των νέων. Η εκδήλωση θα αναδείξει τις σύγχρονες έρευνες, πρακτικές και πολιτικές σε διεθνές επίπεδο, επικεντρωμένες στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων.

Μια ολόκληρη γενιά, περιλαμβανομένων εφήβων και παιδιών, βιώνει έντονες πιέσεις εξαιτίας συνεχιζόμενων κρίσεων όπως η πανδημία COVID-19, οι πόλεμοι, και οι ενεργειακές και κλιματικές κρίσεις. Στοιχεία δείχνουν ότι η ψυχική υγεία, ιδιαίτερα των νεαρών κοριτσιών, επιδεινώνεται. Η ημερίδα στοχεύει στην κατανόηση και αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Ομιλητές Ημερίδας

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως οι:

Peter Fonagy, OBE, FMedSci, FAcSS, FBA, PhD

Καθηγητής Ψυχολογίας και Επιστημών Γλώσσας στο UCL και Διευθύνων Σύμβουλος του Anna Freud National Centre for Children and Families, Λονδίνο

Tamsin Ford, CBE, FMedSci, FRCPsych, PhD

Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής και Επικεφαλής του Τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ

Αργύρης Στριγγάρης, MD, PhD, FRCPsych

Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής στο ΕΚΠΑ και UCL, Επιστημονικός Διευθυντής του Μαζί για το Παιδί

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και συζητήσεις με νέους, καθώς και ομιλίες από εκπροσώπους φορέων ψυχικής υγείας και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Από το 2009, το Μαζί για το Παιδί προσφέρει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε γονείς, έφηβους και εκπαιδευτικούς, στηρίζοντας χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα μέσω της Γραμμής 11525 και του Συμβουλευτικού Κέντρου.