Μίλτος Τεντόγλου: Πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη συνεχόμενη φορά

Μίλτος Τεντόγλου: Πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη συνεχόμενη φορά

Σπουδαία εμφάνιση του Μίλτου Τεντόγλου στον τελικό του μήκους με άλμα στα 8.65μ που είναι και το καλύτερο φετινό άλμα στον κόσμο
tentoglou romi

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη συνεχόμενη φορά, με μια σπουδαία εμφάνιση στον τελικό του μήκους, σημειώνοντας το καλύτερο φετινό άλμα στον κόσμο στα 8.65 μέτρα. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ήταν απλά ασταμάτητος, σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Ρώμη. Στην πέμπτη του προσπάθεια σημείωσε το εξαιρετικό άλμα των 8.65μ, επίδοση που επανέλαβε και στην έκτη προσπάθεια, καθιστώντας την κορυφαία της καριέρας του, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του των 8.60μ.

Ο Τεντόγλου πραγματοποίησε μια σειρά από εξαιρετικά άλματα, κερδίζοντας το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου και διατηρώντας το απόλυτο 6/6 σε όλους τους τελικούς Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ανδρών, σε κλειστό και ανοικτό στίβο.

Ήταν το πιο διαφημισμένο αγώνισμα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τον κόσμο να έχει κατακλύσει το Ολίμπικο της Ρώμης για τη μάχη του δικού της Ιταλού άλτη Ματία Φουρλάνι με τον Τεντόγλου. Ξεκίνησε ως πέμπτος τις προσπάθειές του, και με το πρώτο του άλμα στα 8.42 μέτρα δήλωσε «παρών» για το χρυσό. Παρά την αρχική του ενόχληση για την προσγείωση, το 8.42 ήταν η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Αν και ο Ματία Φουρλάνι με άλμα στα 8.38μ. πλησίασε, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Έλληνα πρωταθλητή.

Στη συνέχεια, ο Τεντόγλου απογειώθηκε στα 8.49μ., κάνοντας νέα κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Ο Φουρλάνι δεν κατάφερε να απαντήσει, ενώ ο Τεντόγλου κατέληξε με άλματα στα 8.45μ. και το εντυπωσιακό 8.65μ., όμως μόλις ένα εκατοστό κάτω από το “στοιχειωμένο” πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα από το 2007.

Ο Φουρλάνι, τελικά απέτυχε στην τελευταία του προσπάθεια, όμως αναγνώρισε το μεγαλείο του Τεντόγλου και ενθάρρυνε το κοινό να χειροκροτήσει τον Έλληνα πρωταθλητή. Τελικά, ο Μίλτος ανταπέδωσε την υποστήριξη με ακόμη ένα άλμα στα 8.65μ., επιβεβαιώνοντας την απόλυτη κυριαρχία του. Η αθλητική αξία και το ήθος του αναδείχθηκαν σε όλο τους το μεγαλείο.