Ασημένια μετάλλια για Καραλή και Στεφανίδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου

Ασημένια μετάλλια για Καραλή και Στεφανίδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου

Ο Εμμανουήλ Καραλής και η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησαν ασημένια μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στη Ρώμη στο άλμα επι κοντώ
stefanidi karalis

Μεγάλες επιτυχίες στο άθλημα του άλματος επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης για την Ελλάδα με τους δύο αθλητές μας να κατακτούν τη 2η θέση στα αγωνίμαστά τους και το ασημένιο μετάλλιο.

Κατερίνα Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη συνεχίζει να γράφει ιστορία, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρώμη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, μετά από έναν αγώνα-θρίλερ, πρόσθεσε το 5ο συνεχόμενο μετάλλιό της σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ανοιχτού Στίβου και το 12ο συνολικά στην καριέρα της.

Η 34χρονη αθλήτρια βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση, περνώντας με την πρώτη προσπάθεια όλα τα ύψη έως τα 4,73 μέτρα (4,43μ., 4,58μ., 4,68μ., 4,73μ.). Μόνο άλλες δύο αθλήτριες κατάφεραν να περάσουν αυτό το ύψος, εξασφαλίζοντας έτσι το μετάλλιο από νωρίς. Ωστόσο, η Στεφανίδη έχασε το χρυσό από την Ελβετίδα Αντζέλικα Μόζερ, η οποία, παρά την αποτυχημένη προσπάθειά της στα 4,73μ., κατάφερε να περάσει τα 4,78μ. και να σημειώσει νέο ρεκόρ Ελβετίας.

Με την επίδοσή της η Κατερίνα Στεφανίδη πέτυχε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Η Στεφανίδη προσπάθησε να περάσει το ύψος των 4,78μ. αλλά απέτυχε. Στη συνέχεια, αύξησε το ύψος στις δύο επόμενες προσπάθειες στα τα 4,83μ., στα οποία επίσης απέτυχε.

Εμμανουήλ Καραλής

Το 2024 αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για τον Εμμανουήλ Καραλή αφού ο 24χρονος άλτης κατάφερε να γράψει ιστορία στη Ρώμη, κατακτώντας το τρίτο του μετάλλιο σε επίπεδο ανδρών. Ο Καραλής ξεπέρασε με άνεση τα 5,87μ., βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ κατά ένα εκατοστό.

Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο για Έλληνα αθλητή στο άλμα επί κοντώ σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 1966 στη Βουδαπέστη, με τον Χρήστο Παπανικολάου

Ο Καραλής έδειξε από την αρχή του αγώνα ότι βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση, περνώντας με ευκολία κάθε άλμα που δοκίμασε (5,50μ., 5,65μ., 5,75μ.), μέχρι την πρώτη του αποτυχημένη προσπάθεια στα 5,82μ. Τελικά με ένα από τα καλύτερα άλματα της καριέρας του κατάφερε και πέρασε τα 5,87μ που τον έφεραν προσωρινά στην 1η θέση με τον Ντουπλάντις να μην έχει κάνει προσπάθεια ακόμα.

Τελικά ο Ντουπλάντις έκανε άλμα στα 6,10μ και εξασφάλισε πρακτικά την πρώτη θέση. Ο Καραλής δοκίμασε και απέτυχε στα 5,92μ και 5,97 και τέλος προσπάθησε ανεπιτυχώς στα 6.02μ που είναι και η πρώτη φορά που Έλληνας αθλητής προσπαθεί να περάσει πήχη πάνω από 6 μέτρα.