Hero Gauntlet: Επαναστατικά τρισδιάστατα εκτυπωμένα δάχτυλα

Hero Gauntlet: Επαναστατικά τρισδιάστατα εκτυπωμένα δάχτυλα

Ανακαλύψτε πώς τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα δάχτυλα της Open Bionics δίνουν σε άτομα με ακρωτηριασμό όπως ο Michael Altheim την ανεξαρτησία τους
vioniko xeri

Ένας άνδρας που έχασε τα δάχτυλά του σε ένα ατύχημα στο χώρο εργασίας είναι μπορεί να εκτελεί και πάλι καθημερινές εργασίες, καθώς είναι ο πρώτος αποδέκτης τρισδιάστατα εκτυπωμένων δαχτύλων.

Ο Michael Altheim, στον οποίο ακρωτηριάστηκαν τέσσερα δάχτυλα του δεξιού του χεριού, ανέκτησε την ανεξαρτησία του χάρη στο πρωτοποριακό “Hero Gauntlet” των βρετανικών καινοτόμων εταιρειών Open Bionics.

Ο 52χρονος Altheim έχει επιστρέψει στις αγαπημένες του ασχολίες, όπως το ψάρεμα και η ποδηλασία, και μπορεί να χειρίζεται με ευκολία καθημερινά αντικείμενα.

Οι προηγούμενες λύσεις μερικών δακτύλων ήταν πολύ βαριές, προσέφεραν ελάχιστη λειτουργικότητα και δεν ήταν αδιάβροχες, εξηγεί ο ίδιος. Ακόμα και το δίπλωμα μιας πετσέτας ήταν πρόκληση και δεν μπορούσα ποτέ να κρατήσω σωστά ένα κατσαβίδι ή ένα σφυρί.

Όταν φόρεσα για πρώτη φορά το Hero Gauntlet και κίνησα την άρθρωση και τα δάχτυλά μου, έμεινα άναυδος

Μετά από μια δεκαετία χωρίς τα δάχτυλά του, ο γεννημένος στη Φρανκφούρτη Michael Altheim έμεινε ιδιαίτερα έκπληκτος από το πόσο γρήγορα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το γάντι για να πιάσει αντικείμενα.

Το νέο του χέρι λειτουργεί απρόσκοπτα, χωρίς καθυστέρηση ενώ μπορεί πλέον να μεταφέρει ένα καλάθι με το ένα χέρι, ενώ με το άλλο μπορεί να μαζεύει αντικείμενα.

Αυτό το μερικό προσθετικό χέρι, το οποίο είναι ελαφρύ και λειτουργεί με κάμψη του καρπού, επιτρέπει τον έλεγχο των κινήσεων των δακτύλων. Κάθε Hero Gauntlet είναι μοναδικό και κατασκευάζεται κατά παραγγελία χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές τρισδιάστατης σάρωσης, μοντελοποίησης και εκτύπωσης.

Το Hero Gauntlet δίνει νέα ελπίδα σε όσους γεννήθηκαν χωρίς δάχτυλα ή σε όσους έχουν υποστεί μερικό ακρωτηριασμό χεριών, επιτρέποντάς τους να χειρίζονται κάθε είδους καθημερινά αντικείμενα όπως πχ μαχαιροπήρουνα και να κόβουν το φαγητό τους.

Η Samantha Payne, συνιδρύτρια της Open Bionics, ανέφερε οτι ζήτηση για μια άνετη και χρηστική λύση είναι πολύ μεγάλη.