Γάιδαρος που εξαφανίστηκε βρέθηκε 5 χρόνια μετά σε αγέλη ελαφιών

Γάιδαρος που εξαφανίστηκε βρέθηκε 5 χρόνια μετά σε αγέλη ελαφιών

Ο αγνοούμενος γάιδαρος μιας οικογένειας βρέθηκε μετά από πέντε χρόνια να ζει ευτυχισμένος ανάμεσα σε αγέλη ελαφιών
diesel donkey

Μια οικογένεια από το Auburn έχασε το αγαπημένο της γαϊδουτράκι, τον Diesel, όταν και εξαφανίστηκε πριν από πέντε χρόνια.

Tο 2019, η εξαφάνιση αυτή προκάλεσε μία μαζική εθελοντική αναζήτηση που τελικά δεν έφερε αποτελέσματα. Αλλά τώρα, ένα βίντεο που ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια υποδηλώνει πού βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα.

Η Terrie Drewry και ο σύζυγός της, Dave, ιδιοκτήτες του Diesel, διαμένουν σε ένα ράντσο κοντά στο Auburn, περιτριγυρισμένοι από διάφορα ζώα. Κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας κατά μήκος της ερημιάς του Cache Creek κοντά στην Clear Lake, κάτι τρόμαξε τον Diesel, πιθανότατα κάποιο άγριο ζώο, με αποτέλεσμα να το σκάσει.

Το ζευγάρι επέστρεψε επανειλημμένα για να αναζητήσει το γαϊδουράκι με τα πόδια, με άλογα, ακόμα και με τη χρήση drones, αλλά οι προσπάθειές τους αποδείχθηκαν άκαρπες.

Έναν μήνα αργότερα, μια κάμερα ιχνηλάτησης κατέγραψε μια φευγαλέα εικόνα του Diesel τη νύχτα, συνοδευόμενη από κάποιες πατημασιές. Ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός, η οικογένεια φοβόταν το χειρότερο, αβέβαιη για το αν ο Diesel θα μπορούσε να επιβιώσει μόνος του.

Τελικά αναγκαστήκαμε να τον αφήσουμε να φύγει, παραδέχτηκαν οι ιδιοκτήτες, καθώς δεν υπήρχε κανένα σημάδι του.

Δύο εντελώς διαφορετικά είδη, αλλά έχουν μάθει να συνυπάρχουν

Πέντε χρόνια μετά, ένας πεζοπόρος κατέγραψε σε βίντεο έναν μοναχικό γάιδαρο που ζει ανάμεσα σε ένα κοπάδι ελάφια και η Terrie είναι πεπεισμένη ότι πρόκειται για τον Diesel. Το κοπάδι των ελαφιών περιφέρεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από το σημείο όπου αρχικά εξαφανίστηκε ο Diesel, σε μια περιοχή που δεν υπάρχουν άγρια γαϊδουράκια.

Η Terrie σημείωσε μάλιστα ότι ο Diesel φαίνεται να προστατεύει τη νέα του οικογένεια από τα αρπακτικά ζώα. Έχει σκοτώσει κογιότ και πιθανώς ακόμη και ένα λιοντάρι του βουνού για να υπερασπιστεί το κοπάδι.

Η οικογένεια έχει υιοθετήσει έκτοτε νέα γαϊδουράκια και δεν έχουν καμία πρόθεση να αιχμαλωτίσουν ξανά τον Diesel. Είναι απλά ικανοποιημένοι γνωρίζοντας ότι ο Diesel ευημερεί με το νέο του κοπάδι.

Ο Diesel είναι τώρα περίπου 8 ετών, και με τα γαϊδουράκια να ζουν έως και 30 με 40 χρόνια, έχει πολλά ακόμη χρόνια μπροστά του.