Η Μαρία Καβογιάννη έγινε γκράφιτι για την ερμηνεία της στο Maestro: Σύμβολο κατά της Έμφυλης Βίας

Η Μαρία Καβογιάννη έγινε γκράφιτι για την ερμηνεία της στο Maestro: Σύμβολο κατά της Έμφυλης Βίας

Η ερμηνεία της Μαρίας Καβογιάννη στο Maestro έγινε γκράφιτι από τον Γιώργο Κόφτη, στέλνοντας μήνυμα κατά της έμφυλης βίας
maria kavogianni graffiti

Η συγκλονιστική ερμηνεία της Μαρίας Καβογιάννη στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Maestro» αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον καλλιτέχνη Γιώργο Κόφτη, ο οποίος αποτύπωσε τη μορφή της σε γκράφιτι, στέλνοντας το δικό του μήνυμα κατά της έμφυλης βίας.

Η έκφραση της ταλαντούχας ηθοποιού εκφράζει βαθιά τα συναισθήματα που βιώνουμε σε μια χώρα που αντιμετωπίζει ένα πρωτοφανές κύμα έμφυλης βίας, με δεκάδες γυναικοκτονίες τα τελευταία χρόνια, μπούλινγκ και μια κοινωνία σε απόγνωση
– Γιώργος Κόφτης

Συνεχίζοντας, αναφέρει: «Η μεταφορά του συναισθήματος είναι η πιο βαθιά και εσωτερική από όλες τις τέχνες. Αν μάθουμε να μοιραζόμαστε με ωριμότητα, ίσως κατανοήσουμε τους εαυτούς μας καλύτερα και καταφέρουμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Το τελευταίο επεισόδιο άνοιξε τον διάλογο με την ψυχοθεραπεία, κάτι που η ελληνική κοινωνία πρέπει να ξεπεράσει ως ταμπού. Συγχαρητήρια στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για τη συγγραφή και στην κυρία Καβογιάννη για το βάθος της ερμηνείας της».

Ο καλλιτέχνης εξήγησε γιατί επέλεξε τη Μαρία Καβογιάννη ως σύμβολο για τις κακοποιημένες γυναίκες: «Το ταλέντο της, το βλέμμα της, με συγκίνησαν. Μέσα στο βλέμμα της, εμπεριέχονται όλα όσα ζούμε ως κοινωνία. Η βία κατά των γυναικών και οι γυναικοκτονίες έχουν επηρεάσει όλους μας. Η απόγνωσή της και ο τρόπος έκφρασής της μας αντιπροσωπεύουν. Στην ουσία, πήρα το εκφραστικό μέσο της κυρίας Καβογιάννη και το μετέφερα στον τοίχο. Το ταλέντο είναι δικό της».