Το νέο άλμπουμ των Coldplay θα είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό

Το νέο άλμπουμ των Coldplay θα είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό

Το νέο άλμπουμ «Moon Music» των Coldplay θα είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό που συλλέχθηκε από ποτάμια, χάρη σε μια συνεργασία με το The Ocean Cleanup. Το νέο άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο στις 4 Οκτωβρίου 2024
coldplay

Το τελευταίο άλμπουμ των Coldplay δημιουργήθηκε από ανακυκλωμένο πλαστικό ποταμού με το The Ocean Cleanup.

Μετά το άκρως επιτυχημένο πέρασμά τους από την Ελλάδα, οι Coldplay παρουσίασαν το επερχόμενο άλμπουμ τους, “Moon Music“, το οποίο αγκαλιάζει τόσο την έξαρση του φιλικού προς το περιβάλλον καταναλωτισμού όσο και την αναβίωση των δίσκων βινυλίου. Αυτό το άλμπουμ πρόκειται για μία ειδική περιορισμένη έκδοση που θα διατεθεί σε βινύλιο κατασκευασμένο από πλαστικό που εξάγεται από τον ποταμό Rio Las Vacas της Γουατεμάλας.

Το περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο συγκρότημα ένωσε τις δυνάμεις του με την ολλανδική μη κερδοσκοπική οργάνωση The Ocean Cleanup, η οποία ειδικεύεται στην απομάκρυνση του πλαστικού από τους ωκεανούς και τις υδάτινες οδούς. Ενώ είναι γνωστή για τις προσπάθειές της στο Great Pacific Garbage Patch, η οργάνωση συμμετέχει επίσης ενεργά σε επιχειρήσεις καθαρισμού ποταμών. Χρησιμοποιούν πλωτά φράγματα και εξειδικευμένα σκάφη για να συλλαμβάνουν και να συλλέγουν τα πλαστικά απόβλητα, εμποδίζοντας τα να μολύνουν τους ωκεανούς.

Παρόμοιο άρθρο: Εταιρεία στην Ινδονησία μετατρέπει πλαστικά απορρίμματα σε έπιπλα

Το 2023, η οργάνωση The Ocean Cleanup ανέπτυξε το σύστημα Interceptor 006 στον ποταμό Rio Las Vacas, στη Γουατεμάλα, για να “αναχαιτίσει”πιάσει” τα πλαστικά απόβλητα πριν φτάσουν στον Κόλπο της Ονδούρας.

Το σύστημα Interceptor 006 έκανε μια αξιοσημείωτη διαφορά, συλλαμβάνοντας τεράστιες ποσότητες πλαστικού. Αυτό το πλαστικό στη συνέχεια διαχωρίστηκε, επεξεργάστηκε και μετατράπηκε σε υλικό για την κυκλοφορία του άλμπουμ των Coldplay σε περιορισμένη έκδοση
– The Ocean Cleanup

Το άλμπουμ αυτό αποτελείται κατά 70% από πλαστικό ποταμού που συλλέχθηκε από την The Ocean Cleanup και κατά 30% από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια από διάφορες άλλες πηγές.

Οι Coldplay όχι μόνο χρηματοδοτούν τις πρωτοβουλίες καθαρισμού του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, αλλά έχουν προωθήσει ενεργά την αποστολή του The Ocean Cleanup στα εκατομμύρια των θαυμαστών τους κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους Music of the Spheres που έσπασε ρεκόρ.

Το “Moon Music” των Coldplay αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου.