Φοιτητές από το πανεπιστήμιο John Hopkins δημιουργούν σιγαστήρα για φυσητήρα φύλλων

Φοιτητές από το πανεπιστήμιο John Hopkins δημιουργούν σιγαστήρα για φυσητήρα φύλλων

Οι μαθητές του Johns Hopkins εφήυραν ένα σιγαστήρα που μειώνει τον θόρυβο του φυσητήρα των φύλλων κατά 37%, με τη συσκευή να αναμένεται στην αγορά σε δύο χρόνια
leaf blower

Οι φοιτητές στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins κατασκεύασαν έναν σιγαστήρα για τους φυσητήρες φύλλων της πανεπιστημιούπολης, μειώνοντας την ηχορύπανση κατά 37% και εξαλείφοντας σχεδόν εντελώς τη γκρίνια που τους ενοχλούσε περισσότερο.

Ο σχεδιασμός, ο οποίος εκκρεμεί για την κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, έχει την υποστήριξη της Stanley Black & Decker. Η εταιρεία αναμένει την πώληση αυτών των σιγαστήρων μέσα σε δύο χρόνια.

Οι φυσητήρες φύλλων συχνά απαγορεύονται από ενώσεις ιδιοκτητών σπιτιών ή λόγω διαμαρτυριών των ενοίκων σε συγκροτήματα διαμερισμάτων, επειδή ο συνεχής, μεταβαλλόμενος θόρυβος τους αποτελεί αρκετά μεγάλη ενόχληση. Οι κηπουροί, για να αποφύγουν τη ζέστη της ημέρας, συχνά τους χρησιμοποιούν νωρίς το πρωί, κάτι που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ενόχληση στους ενοίκους που θέλουν να κοιμηθούν.

Ο ήχος από αυτόν τον φυσητήρα φύλλων είναι πολύ σύνθετος με πολλαπλές συχνότητες
– Andrew Palacio – μέλος της ομάδας

Επί του παρόντος, η πανεπιστημιούπολη Johns Hopkins χρησιμοποιεί φυσητήρες φύλλων που λειτουργούν με μπαταρίες, οι οποίοι είναι πιο αθόρυβοι από τους βενζινοκίνητους. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο ομάδα φοιτητών, μελέτησε σε βάθος τις συσκευές για να εντοπίσει τους διάφορους ήχους και τις συχνότητές τους.

leaf blower 1

Πειραματίστηκαν με περισσότερες από 40 εκδοχές ενός σιγαστήρα φυσητήρα φύλλων. Ενώ πολλές λειτουργούσαν, τελικά μείωναν και την ισχύ του αέρα που καθιστούσε το εργαλείο πρακτικά άχρηστο. Τελικά, ανέπτυξαν έναν απλό προς εξάρτημα που τοποθετείτε στη μύτη του φυσητήρα και λειτουργεί παρόμοια με τους σιγαστήρες όπλων.

Αυτό τελικά, δεν είναι απλώς ένα πρότυπο πανεπιστημίου αλλά είναι σχεδιασμένο για εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο, έτοιμο να βγει στα ράφια καταστημάτων με εργαλεία, δήλωσε ο Nate Greene, διευθυντής προϊόντων της Stanley Black & Decker.