Συνεχίζονται οι επιτυχίες για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης

Συνεχίζονται οι επιτυχίες για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης

Οι επιτυχίες για την Ελλάδα συνεχίζονται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης στο Βελιγράδι με τρείς Έλληνες αθλητές να κατακτούν 3 μετάλλια. Διαβάστε στο thehappynews για τις επιτυχίες τους
kolimvisi evropaiko

Η Γεωργία Δαμασιώτη, πέτυχε μία εντυπωσιακή επίδοση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξήχθη στο Βελιγράδι, που της χάρισε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα. Με χρόνο 57:74, όχι μόνο κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ23, βελτιώνοντας το προηγούμενο ρεκόρ της που ήταν 58:00.

Αντίθετα, η Άννα Ντουντουνάκη δεν μπόρεσε να φτάσει στο βάθρο, καταλαμβάνοντας την 5η θέση με χρόνο 58:34, μια επίδοση που δεν αντιπροσωπεύει τις πραγματικές της δυνατότητες. Η Ρους Βανοτερντάικ από το Βέλγιο αναδείχθηκε νικήτρια με 57:47, ενώ η Σάρα Γιούνεβικ από τη Σουηδία κατέλαβε την τρίτη θέση με 58:06.

Για πρώτη φορά στην ιστορία δύο Έλληνες ανέβηκαν στο βάθρο

Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο με χρόνο 24:39, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης στο ίδιο αγώνισμο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 24:74, κερδίζοντας το πρώτο του μετάλλιο στην κατηγορία των ανδρών. Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στον Πολωνό Ξαβέρι Μάσιουκ με 24:63.

Αυτή η επίδοση των δύο αθλητών αποτελεί ιστορικό γεγονός για την ελληνική κολύμβηση, καθώς είναι η πρώτη φορά που δύο Έλληνες ανεβαίνουν μαζί στο βάθρο σε μεγάλη διοργάνωση. Με αυτά τα μετάλλια, η ελληνική ομάδα έχει πλέον συγκεντρώσει συνολικά 11 μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.