Σούπερ γιαγιά παίρνει το πτυχίο της από το Stanford σε ηλικία 105 χρονών

Σούπερ γιαγιά παίρνει το πτυχίο της από το Stanford σε ηλικία 105 χρονών

Η Virginia Hislop, 105 ετών, λαμβάνει το μεταπτυχιακό της από το Στάνφορντ 83 χρόνια μετά την παύση των σπουδών της λόγω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αποδεικνύοντας ότι ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου
virginia hislop stanford

Οκτώ και πλέον δεκαετίες μετά τη διακοπή του μεταπτυχιακού της προγράμματος στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, η 105χρονη, σήμερα, Virginia “Ginger” Hislop πέτυχε επιτέλους το όνειρό της. Την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού της δείχνοντας ότι ποτέ δεν είναι αργά για να κυνηγήσεις τους στόχους σου.

Η ακαδημαϊκή περιπέτεια της Hislop ξεκίνησε το 1936 στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, όπου απέκτησε το πτυχίο της στην εκπαίδευση μέχρι το 1940. Αμέσως μετά ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα με φιλοδοξίες να γίνει δασκάλα. Ωστόσο, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος άλλαξε τα σχέδιά της. Πριν ολοκληρώσει τη διατριβή της, η Hislop έβαλε σε αναμονή τις ακαδημαϊκές της φιλοδοξίες όταν ο φίλος της, George Hislop, κλήθηκε να υπηρετήσει. Το ζευγάρι παντρεύτηκε και εκείνη εγκατέλειψε το πρόγραμμά της.

Παρόμοιο άρθρο: Εξώφυλλο στη Γερμανική Vogue επιζήσασα του Ολοκαυτώματος 102 ετών

Αναλογιζόμενη την απόφασή της, η Hislop μοιράστηκε: “Σκέφτηκα ότι ήταν κάτι που θα μπορούσα να τελειώσω αργότερα, και πάντα μου άρεσαν οι σπουδές, οπότε δεν αποτελούσε σημαντικό μέλημα – το να παντρευτώ ήταν”.

Μετά την αποχώρησή της από το Στάνφορντ, η Hislop ξεκίνησε μια επιτυχημένη καριέρα σα διοικητική υπάλληλος της πολιτείας της Ουάσινγκτον σε θέματα εκπαίδευσης. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με το τοπικό σχολικό συμβούλιο, όταν το σχολείο της κόρης της Anne της πρότεινε να διδάξει οικιακή οικονομία. Η Hislop προήδρευσε του σχολικού συμβουλίου της Yakima, συνίδρυσε το διοικητικό συμβούλιο του Yakima Community College και βοήθησε στην ίδρυση του Heritage University στο Toppenish της Ουάσινγκτον, όπου υπηρέτησε στο διοικητικό συμβούλιο για δύο δεκαετίες.

Πρόσφατα, ο γαμπρός της, Doug Jensen, επικοινώνησε με το Stanford για λογαριασμό της. Κατά την αναχώρησή της το 1940, η Hislop είχε ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις εκτός από τη διατριβή της και είχε πιάσει τη βαθμολογία που έπρεπε για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Δεδομένου ότι η απαίτηση για τη διατριβή καταργήθηκε αργότερα από το Πανεπιστήμιο, είχε ουσιαστικά αποκτήσει το πτυχίο της.

Στις 16 Ιουνίου, η Hislop έλαβε τελικά το μεταπτυχιακό της στην εκπαίδευση, εντασσόμενη στην τάξη του 1940 ως το μοναδικό μέλος της. Η παρουσία της στη σκηνή έγινε δεκτή με θερμό χειροκρότημα από τους συναδέλφους της και την περήφανη οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένων εγγονών και δισέγγονων.