3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: Ένα Πολιτιστικό Ταξίδι στον Κόσμο της Λογοτεχνίας

3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: Ένα Πολιτιστικό Ταξίδι στον Κόσμο της Λογοτεχνίας

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων επιστρέφει για τρίτη χρονιά με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, θεματικών συζητήσεων και δράσεων για παιδιά
3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 21:00, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» θα λάβει χώρα η επίσημη Τελετή Εγκαινίων του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων 2024. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνει το φεστιβάλ με επίκεντρο το Ενετικό Λιμάνι της πόλης.

Το φεστιβάλ υπόσχεται ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει περισσότερες από 70 θεματικές συζητήσεις και παρουσιάσεις με συμμετοχή 120 ομιλητών από 17 χώρες. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν μεταφραστικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, δημιουργικής γραφής, θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, ξεναγήσεις σε εκθέσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Το κεντρικό θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι «Ευρώπη, παρελθόν και μέλλον. Ματιές στη λογοτεχνία, τον πολιτισμό, την πολιτική»

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από την Τετάρτη 26 Ιουνίου έως την Κυριακή 30 Ιουνίου και θα φιλοξενηθούν σε διάφορους χώρους της πόλης, όπως το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.-Μεγάλο Αρσενάλι), το Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», η αίθουσα εκδηλώσεων του Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» (Αίθουσα 2), το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης (Νεώριο Moro), το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και ο πρωτότυπος πολυλειτουργικός χώρος «Mobile Urban Living Room» του Δήμου Χανίων.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν και διαδραστικά εργαστήρια και δράσεις για παιδιά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιδικά εργαστήρια θεατρικής περιπλάνησης, δημιουργικής γραφής για παιδιά 7-12 ετών, βιωματικά εργαστήρια αυτοεκτίμησης για παιδιά 5-12 ετών και εργαστήρια για ενήλικες και οικογένειες με παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν τα 100 βιβλία του «μπλε σάκου» του ΕΚΕΒΙ, μια κινητή θεματική βιβλιοθήκη που αποτελεί μέρος του προγράμματος του ΥΠΠΟ «Μελίνα-Εκπαίδευση και Πολιτισμός».

Εδώ θα βρείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων