Αναβαθμίζονται οι αθλητικοί χώροι των σχολείων στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής

Αναβαθμίζονται οι αθλητικοί χώροι των σχολείων στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής

Τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των αθλητικών χώρων σε σχολεία του Δήμου Δάφνης-Υμηττού ξεκινούν άμεσα, μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού Α. Μπινίσκο.

Στην τελετή υπογραφής παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 304.990,00€, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Η ανακατασκευή των δαπέδων έχει κριθεί αναγκαία λόγω της έντονης φθοράς από την καθημερινή χρήση. Με την υλοποίηση των έργων, οι αθλητικοί χώροι των σχολείων θα αναβαθμιστούν και θα πληρούν υψηλές προδιαγραφές, προσφέροντας ταυτόχρονα κορυφαίους χώρους για άθληση, παιχνίδι και κοινωνική δραστηριότητα, ενισχύοντας την ασφάλεια και τη λειτουργικότητά τους για μικρούς και μεγάλους.

«Προτεραιότητά μας τα παιδιά μας να απολαμβάνουν την άθληση σε ασφαλείς και φιλόξενους σχολικούς χώρους» επισημαίνει σχετικά ο κ. Πατούλης και σημειώνει πως από την αρχή της θητείας του επένδυσε σε υποδομές και παρεμβάσεις που διασφαλίζουν πως τα παιδιά σε όλη την Αττική θα πηγαίνουν σε ασφαλή σχολεία, που θα διαθέτουν ένα σύγχρονο περιβάλλον, υψηλών προδιαγραφών.  Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού Α. Μπινίσκο για τη συνεργασία.

Από την πλευρά του ο κ. Μπινίσκος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη για τα έργα και τόνισε μεταξύ άλλων: «Με 304.990,40 ευρώ, που εξασφαλίσαμε από την Περιφέρεια Αττικής, θα αλλάξει ριζικά η όψη των σχολείων μας. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των παιδιών μας και η πρόληψη ατυχημάτων, με σχολικές αυλές σύγχρονες, με ανθεκτικά, αντιολισθητικά και ομαλά δάπεδα, που διατηρούν τις ιδιότητές τους στον χρόνο και τη χρήση. Θέλουμε τα παιδιά μας να απολαμβάνουν τον χρόνο που βρίσκονται στο σχολείο τους σε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον κατάλληλο για άθληση, παιχνίδι, ψυχαγωγία, κοινωνικοποίηση και ξεκούραση σε σύγχρονους, λειτουργικούς χώρους».