Η Ομάδα «Ομορφαίνουμε γειτονιές» μεταμορφώνει το νησί της Ρόδου ζωγραφίζοντας

Η Ομάδα «Ομορφαίνουμε γειτονιές» μεταμορφώνει το νησί της Ρόδου ζωγραφίζοντας

Δείτε στο thehappynews πώς η ομάδα «Ομορφαίνουμε γειτονιές» μεταμορφώνει τα ΚΑΦΑΟ της Ρόδου με εντυπωσιακές ζωγραφιές. Ερασιτέχνες ζωγράφοι δίνουν χρώμα στο νησί
Ομορφαίνουμε Γειτονιές Ρόδος

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ρόδος έχει δει έχει ομορφύνει από εντυπωσιακές ζωγραφιές που χρωματίζουν την πόλη. Η ομάδα “Ομορφαίνουμε γειτονιές” είναι υπεύθυνη για αυτήν την εντυπωσιακή μεταμόρφωση. Αντικείμενα που που μοιάζουν -και είναι- αντιαισθητικά, όπως τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ ή κάποιοι πεζοί τοίχοι, πλέον μέσα από πανέμορφες ζωγραφιές όλο χρώματα, μοιάζουν να ταιριάζουν πιο αρμονικά με την περιοχή που βρίσκονται.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2022, όταν δύο κάτοικοι της Ρόδου, με την επιθυμία να ομορφύνουν τον τόπο για τα παιδιά τους, άρχισαν να διακοσμούν τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, καλύπτοντας , συνήθως, οπαδικά και μισαλλόδοξα συνθήματα που ήταν γραμμένα πάνω σε αυτά.

Σημαντικό είναι ότι οι δημιουργοί δεν είναι επαγγελματίες, αλλά ερασιτέχνες ζωγράφοι που αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους με μεγάλη αφοσίωση

Μετά από συνεννόηση με τον ΟΤΕ για τις απαραίτητες άδειες, οι ζωγραφιές πλήθυναν, τα αιτήματα από σχολεία και κατοίκους αυξήθηκαν, και οι δημιουργίες τους εξαπλώθηκαν σε όλο το νησί.

Κάθε ΚΑΦΑΟ ή τοίχος που επιλέγουν να διακοσμήσουν φέρει κάτι μοναδικό. Άλλοτε εμπνέονται από τη ροδίτικη κεραμική τέχνη και τα έργα του “Ίκαρου”, άλλοτε από την ελληνική μυθολογία, και άλλοτε από την ιστορία της Ρόδου.

omorfainoume geitonies rodos kalimera

Πολλές φορές, οι ζωγραφιές τους αφηγούνται μια ιστορία με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, διασφαλίζοντας πάντα ότι το κάθε έργο τους ταιριάζει με το περιβάλλον όπου βρίσκεται. Χρησιμοποιούν υλικά που μπορούν να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου και των καιρικών φαινομένων.

Θαυμάστε το έργο τους στη σελίδα τους στο Facebook