15χρονος με αυτισμό έφτιαξε το μεγαλύτερο μοντέλο τιτανικού με Lego στον κόσμο

15χρονος με αυτισμό έφτιαξε το μεγαλύτερο μοντέλο τιτανικού με Lego στον κόσμο

Ο Brynjar Karl Birgisson, 15 ετών με αυτισμό, δημιούργησε το μεγαλύτερο μοντέλο Τιτανικού στον κόσμο φτιαγμένο από Lego, χρησιμοποιώντας 65.000 τουβλάκια Lego
Τιτανικός Lego

Στο μουσείο του Pigeon Forge στο Τενεσί, εκτίθεται ένα μοντέλο του Τιτανικού μήκους 8 μέτρων κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από Lego. Το μοντέλο δημιουργήθηκε από τον Brynjar Karl Birgisson, έναν 15χρονο αυτιστικό έφηβο από την Ισλανδία.

Ο Brynjar χρησιμοποίησε τα αυθεντικά σχέδια του πλοίου για να υπολογίσει τον αριθμό από τουβλάκια που θα χρειαζόταν. Το εντυπωσιακό μοντέλο χρειάστηκε πάνω από 700 ώρες εργασίας και περισσότερα από 65.000 τουβλάκια Lego για να ολοκληρωθεί. Ο ίδιος αναφέρει πως η ενασχόληση με το έργο τον βοήθησε σημαντικά στην αντιμετώπιση της κατάστασής του.

Μου πήρε πάνω από 11 μήνες και 120 σωληνάρια σούπερ κόλλας για να το ολοκληρώσω
– Brynjar Karl Birgisson

Ο ίδιος δήλωσε πως αυτό το ταξίδι τον βοήθησε να ξεπεράσει τις μαύρες στιγμές που του προκαλεί ο αυτισμός και πως έχει εκπαιδεύσει τον εαυτό του να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικός.

Η Lego, εντυπωσιασμένη από το έργο του Brynjar, του παρείχε έκπτωση σε κάποια από τα τουβλάκια που χρειάστηκε. Τα υπόλοιπα χρήματα για την αγορά των υπόλοιπων τουβλακίων τα συγκέντρωσε μέσω δωρεών από οικογένεια και φίλους.

Με τη βοήθεια του παππού του, ο Brynjar δημιούργησε το σχέδιο βασιζόμενος στα πρωτότυπα σχέδια του Τιτανικού, καθορίζοντας την ακριβή κλίμακα. “Ήξερα ότι έπρεπε να κατασκευάσω αυτό το εκπληκτικό πλοίο και δεν είχα καμία αμφιβολία ότι δεν θα τα κατάφερνα”, δήλωσε σε μια ομιλία του στο TED τον Σεπτέμβριο του 2016.

Παρόμοιο άρθρο: Δισεκατομμυριούχος θέλει να φτιάξει ακριβές αντίγραφο του Τιτανικού

Η εμμονή του Brynjar με το έργο μεγάλωνε όσο προχωρούσε η κατασκευή. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο νεαρός έχει ταξιδέψει με το αντίγραφο στη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Γερμανία, δίνοντας συνεντεύξει. “Ήμουν εξαιρετικά ντροπαλός και σπάνια μιλούσα όταν ξεκίνησα το έργο. Τώρα στέκομαι στη σκηνή και δίνω συνεντεύξεις”, είπε σε κάποια συνέντευξή του.

Αυτό το αντίγραφο είναι το μεγαλύτερο μοντέλο Τιτανικού φτιαγμένο με Lego, στον κόσμο.