Τα οφέλη της κολύμβησης στη θάλασσα για την υγεία

Τα οφέλη της κολύμβησης στη θάλασσα για την υγεία

Μάθετε πώς το κολύμπι στη θάλασσα μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας και να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους και την ανακούφιση του άγχους
swim

Το κολύμπι έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας και το καλοκαίρι αποτελεί την ιδανική περίοδο για να επωφεληθούμε πλήρως από αυτό; Το κολύμπι στη θάλασσα είναι μια εξαιρετική άσκηση για το σώμα και προσφέρει και σημαντικά πλεονεκτήματα για την υγεία μας.

Δέρμα

Το θαλασσινό νερό είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα όπως μαγνήσιο, νάτριο, ασβέστιο, χλωριούχο και θειικό άλας που δρουν ως φυσικά καλλυντικά για το δέρμα. Άτομα με προβλήματα όπως η ψωρίαση και το έκζεμα μπορούν να δουν σημαντική βελτίωση. Το μαγνήσιο στο θαλασσινό νερό μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, ηρεμώντας το νευρικό σύστημα και μειώνοντας την πιθανότητα δερματικών εξανθημάτων που σχετίζονται με το στρες.

Ανοσοποιητικό Σύστημα

Η επαφή με το θαλασσινό νερό και το κρύο μπορεί να ρυθμίσει τις αντιοξειδωτικές διεργασίες στο σώμα, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. Τα ιχνοστοιχεία και οι μικροοργανισμοί στο θαλασσινό νερό έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες, λειτουργώντας ως φυσικά αντιβιοτικά που απορροφώνται από το δέρμα και ενισχύουν την υγεία μας.

Ψυχική Υγεία και Ευεξία

Το κολύμπι στη θάλασσα έχει μεγάλα οφέλη για την ψυχική υγεία. Η υδροθεραπεία μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης και να αυξήσει την παραγωγή βήτα-ενδορφινών, που βελτιώνουν τη διάθεση. Το κολύμπι σε κρύο νερό είναι μια απόλυτη μορφή ενσυνειδητότητας, λειτουργώντας σχεδόν σαν διαλογισμός, καθώς εστιάζετε μόνο στην αναπνοή σας, μειώνοντας έτσι το άγχος.

 

Αναπνευστικά Προβλήματα

Το αλμυρό νερό της θάλασσας είναι ευεργετικό για όσους έχουν προβλήματα παραρρίνιων κόλπων, καθώς λειτουργεί ως φυσικό αλατούχο διάλυμα, βοηθώντας στην απομάκρυνση της βλέννας και καθαρίζοντας τα ιγμόρεια.

Βάρος

Υπάρχουν δύο είδη λίπους στο σώμα: το καφέ και το λευκό. Το καφέ λίπος μπορεί να ενεργοποιηθεί από το κρύο νερό, και βοηθά στη γρήγορη καύση θερμίδων και στη διαχείριση του βάρους, διατηρώντας μας ζεστούς και αυξάνοντας τη θερμοκρασία του σώματος.

Οφέλη του Κρύου Νερού

Το κρύο νερό προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία όπως η βελτίωση της ψυχικής υγείας, η μείωση των μυϊκών πόνων και η αύξηση ροής του αίματος