Η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει τη θερμοκηπιακή γεωργία με νέες χρηματοδοτικές λύσεις

Η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει τη θερμοκηπιακή γεωργία με νέες χρηματοδοτικές λύσεις

Η Τράπεζα Πειραιώς προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης για θερμοκηπιακές εκμεταλλεύσεις.
Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς, με αφοσίωση στη στρατηγική της για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στον αγροτικό τομέα, παρουσιάζει μια νέα σειρά συμβουλευτικών και χρηματοδοτικών λύσεων για την υποστήριξη των θερμοκηπίων. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ενίσχυση των επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό και την εγκατάσταση νέων θερμοκηπίων, απαντώντας στην ανάγκη για αγροτική παραγωγή που αντέχει στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και προωθεί φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

Σε μια περίοδο που η ανθεκτικότητα στις ακραίες καιρικές συνθήκες είναι απαραίτητη, η συνεχής παραγωγή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και η προσθήκη αυξημένης αξίας στα αγροτικά προϊόντα αποτελούν προτεραιότητα.

Τα Οφέλη της Πρωτοβουλίας

Η Τράπεζα Πειραιώς συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής, του αγροτικού εισοδήματος και των εξαγωγών μέσω του εκσυγχρονισμού των θερμοκηπίων. Αυτό το πρόγραμμα δεν υποστηρίζει μόνο την τοπική και εθνική οικονομία, αλλά προάγει και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενισχύοντας το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και την απασχόληση.

Εξειδικευμένες Λύσεις για Θερμοκηπιακές Εκμεταλλεύσεις

Η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης που απευθύνεται σε αγρότες, αγροτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κατασκευαστές, εισαγωγείς εξοπλισμού και επενδυτές θερμοκηπιακών μονάδων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1. Εγκατάσταση Νέων Θερμοκηπιακών Μονάδων: Προσφέρει χρηματοδοτικές και συμβουλευτικές λύσεις για την εγκατάσταση νέων θερμοκηπίων.

2. Εκσυγχρονισμός Υφιστάμενων Μονάδων: Υποστηρίζει την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων μονάδων με νέο εξοπλισμό, όπως συστήματα ελέγχου κλίματος, κεφαλές υδρολίπανσης και συστήματα εξαερισμού/θέρμανσης/δροσισμού.

3. Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Παρέχει λύσεις για την ενεργειακή αυτονομία των θερμοκηπίων μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

4. Συμπληρωματικές Υποδομές: Στηρίζει την ανάπτυξη υποδομών όπως ψυκτικοί θάλαμοι, συστήματα συσκευασίας και ιχνηλασιμότητας.

Αυτή η πρωτοβουλία αντανακλά τη δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς να υποστηρίξει ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο στον αγροδιατροφικό τομέα της Ελλάδας, καλύπτοντας τις ανάγκες των επιχειρήσεων και προωθώντας τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή τους.