Στρατηγική Συνεργασία Lidl και WWF για την Παγκόσμια Βιωσιμότητα

Στρατηγική Συνεργασία Lidl και WWF για την Παγκόσμια Βιωσιμότητα

Η Lidl και το WWF ανακοινώνουν πενταετή διεθνή συνεργασία για την προώθηση της βιωσιμότητας σε 31 χώρες. Δείτε πώς συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος
lidl wwf

Η Lidl, μία από τις κορυφαίες εταιρείες λιανεμπορίου τροφίμων, και η WWF, μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις παγκοσμίως, ανακοίνωσαν την έναρξη μιας πενταετούς διεθνούς συνεργασίας που θα εφαρμοστεί σε 31 χώρες. Αυτή η μακροχρόνια συνεργασία, βασισμένη στις αξίες της Lidl, στοχεύει στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών προκλήσεων της εποχής μας και στην προώθηση πιο βιώσιμων επιλογών για τα νοικοκυριά. Μέσω αυτής της σύμπραξης, επιδιώκεται η δημιουργία επιχειρηματικών μοντέλων που λειτουργούν σε αρμονία με τη φύση, αξιοποιώντας υπεύθυνα τους φυσικούς πόρους του πλανήτη.

Η νέα αυτή συνεργασία αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία της Lidl προς την προώθηση της βιωσιμότητας σε διεθνές επίπεδο. Στόχος είναι η διευκόλυνση των καταναλωτών ώστε να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές στην καθημερινότητά τους.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας

Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανεμπορίου τροφίμων, έχουμε επίγνωση της ευθύνης μας και της επιρροής μας. Στη Lidl, η βιώσιμη διαχείριση δεν είναι απλώς θέμα στάσης, αλλά η βάση για το μελλοντικό μας επιχειρηματικό μοντέλο. Με την υποστήριξη και την τεχνογνωσία του WWF, μπορούμε να προχωρήσουμε σε επόμενα επίπεδα βιωσιμότητας. Μέσα από ισχυρές συνεργασίες, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική κρίση. Έτσι, μπορούμε να προσφέρουμε πιο βιώσιμες επιλογές,” δήλωσε ο Martin Brandenburger, CEO της Lidl Ελλάς.

Ο τρόπος παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων και ενέργειας είναι βασικός παράγοντας της κλιματικής κρίσης. Χρειαζόμαστε τολμηρές δράσεις για αλλαγή συνηθειών διατροφής και διαχείρισης ενέργειας. Η Lidl έχει μεγάλη διεθνή επιρροή και μπορεί να προωθήσει την αλλαγή. Το WWF είναι υπερήφανο που συνεργάζεται με τη Lidl σε αυτό το ταξίδι προκλήσεων και αλλαγών
– Kirsten Schuijt, Γενική Διευθύντρια του WWF International

Συνεργασία σε 31 χώρες

Η Lidl και το WWF έχουν ήδη συνεργαστεί σε χώρες όπως η Ελβετία και η Αυστρία. Τώρα, η νέα αυτή σύμπραξη επεκτείνεται παγκοσμίως για την επιτάχυνση της προώθησης της βιωσιμότητας. Η Lidl στοχεύει να παρέχει στους καταναλωτές εύκολη πρόσβαση σε βιώσιμες επιλογές σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συνεργασία αυτή επικεντρώνεται σε τομείς όπως:

  • Διατήρηση και προώθηση της βιοποικιλότητας
  • Υπεύθυνη διαχείριση των υδάτινων πόρων
  • Προστασία του κλίματος μέσω τεκμηριωμένων στόχων
  • Δημιουργία ιχνηλάσιμων αλυσίδων εφοδιασμού χωρίς αποψίλωση
  • Υπεύθυνη προμήθεια κρίσιμων πρώτων υλών
  • Υπεύθυνη προμήθεια ψαριών και θαλασσινών
  • Προώθηση βιώσιμων διατροφικών συνηθειών
  • Μείωση σπατάλης τροφίμων