Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς η πλατφόρμα για υιοθεσία ζώων συντροφιάς

Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς η πλατφόρμα για υιοθεσία ζώων συντροφιάς

Το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες για υιοθεσία, παράδοση και φροντίδα ζώων συντροφιάς. Μάθετε περισσότερα στο pet.gov.gr
stray dog mitroo

Το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς παρέχει πλέον υπηρεσίες για την αναζήτηση και υιοθεσία αδέσποτων ζώων, ενώ παράλληλα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να φροντίσουν τα ζώα τους να τα παραδίδουν στον δήμο ή σε καταφύγιο. Οι νέες λειτουργίες είναι διαθέσιμες τόσο απευθείας στο pet.gov.gr όσο και μέσω του gov.gr, στην κατηγορία «Πολίτης και καθημερινότητα».

Νέες Ψηφιακές Υπηρεσίες για Ζώα Συντροφιάς

Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων

Μέσω αυτής της πλατφόρμας, σκύλοι και γάτες που είναι διαθέσιμοι για υιοθεσία παρουσιάζονται με αναλυτικές πληροφορίες και φωτογραφίες. Η πλατφόρμα απλοποιεί και επιταχύνει τη διαδικασία υιοθεσίας, εξασφαλίζοντας νομιμότητα και διαφάνεια για δήμους και φιλοζωικές οργανώσεις.

Μητρώο Εκτροφέων

Αυτό το μητρώο συγκεντρώνει τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες εκτροφείς ζώων συντροφιάς, διευκολύνοντας την υποβολή αιτήσεων και την καταγραφή της αναπαραγωγής και της ιχνηλασιμότητας των ζώων.

 

Ψηφιακή Υπηρεσία Αίτησης Άδειας Αναπαραγωγής

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά αιτήσεις για άδεια αναπαραγωγής των ζώων τους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ψηφιακές Υπηρεσίες Παράδοσης Ζώων Συντροφιάς

Οι ιδιοκτήτες που αδυνατούν να φροντίσουν τα ζώα τους μπορούν να τα παραδώσουν στον δήμο ή σε φιλοζωική οργάνωση μέσω ψηφιακής αίτησης. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει την ανάρτηση των ζώων προς υιοθεσία.

Ψηφιακή Υπηρεσία Προβολής Κτηνιατρικού Φακέλου

Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές ζώων έχουν πρόσβαση στο πλήρες κτηνιατρικό ιστορικό των ζώων τους μέσω αυτής της υπηρεσίας.

Ψηφιακή Πλατφόρμα Απώλειας και Εύρεσης Ζώων Συντροφιάς

Η πλατφόρμα διευκολύνει τον εντοπισμό ζώων που έχουν χαθεί και την ενημέρωση των ιδιοκτητών από τους πολίτες που τα βρίσκουν.

Ψηφιακή Υπηρεσία Δήλωσης Θανάτου Ζώου Συντροφιάς

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να δηλώνουν ψηφιακά τον θάνατο του ζώου τους, με την καταχώριση να γίνεται από πιστοποιημένο κτηνίατρο.

Στατιστικά του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς

Από τον Δεκέμβριο του 2023, το μητρώο περιλαμβάνει 1.224.519 ζώα συντροφιάς, 657.125 ιδιοκτήτες, και 279.805 αδέσποτα ζώα. Οι κτηνίατροι χρήστες του συστήματος ανέρχονται στους 2.476. Επιπλέον, έχουν καταχωρηθεί 88.307 νέα ζώα, 36.680 νέοι ιδιοκτήτες, και 123.449 στειρώσεις ζώων. Επίσης, έχουν υποβληθεί 1.765 δηλώσεις απώλειας ζώων και 523 δηλώσεις εύρεσης ζώων.