Ολλανδία: Άστεγος βρίσκει πορτοφόλι με λεφτά και το επιστρέφει στην αστυνομία

Ολλανδία: Άστεγος βρίσκει πορτοφόλι με λεφτά και το επιστρέφει στην αστυνομία

Άστεγος στην Ολλανδία βρήκε πορτοφόλι με 2.000 ευρώ και το παρέδωσε στην αστυνομία, λαμβάνοντας επιβράβευση για την πράξη του
Ολλανδία: Άστεγος βρίσκει πορτοφόλι

Ο 33χρονος Χατζέρ Αλ Αλί, άστεγος επί 18 μήνες, βρήκε ένα πορτοφόλι με σχεδόν 2.000 ευρώ την Κυριακή 23 Ιουνίου. Ο Χατζέρ, που αναζητούσε πλαστικά μπουκάλια για να τα πουλήσει, βρήκε το πορτοφόλι σε ένα άδειο τρένο στον κεντρικό σταθμό του Άμστερνταμ και αποφάσισε να το παραδώσει στην αστυνομία.

Το πορτοφόλι δεν περιείχε έγγραφα που να αποκαλύπτουν την ταυτότητα του κατόχου του και, μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει εμφανιστεί να το αναζητήσει. Η τοπική αστυνομία της Ολλανδίας, αναγνωρίζοντας την τιμιότητα του Χατζέρ, του απέδωσε ένα ενθύμιο βραβείο και μια επιταγή αξίας 50 ευρώ ως επιβράβευση για την πράξη του.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, εάν ο κάτοχος δεν εμφανιστεί μέσα σε ένα έτος, τα χρήματα θα επιστραφούν στον Χατζέρ.

Ο Χατζέρ, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι πάντα επιστρέφει ό,τι βρίσκει. «Ίσως ο κάτοχος να έχει κάποια επιχείρηση και να μου προσφέρει δουλειά ή ένα χώρο για να μείνω. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Χατζέρ έχει δύο παιδιά, 5 και 6 ετών, και επιθυμεί να βάλει τη ζωή του σε καλό δρόμο για χάρη τους. Προς το παρόν, κοιμάται στους δρόμους, αποφεύγοντας τους κοιτώνες για άστεγους όπου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών.

Μετά την πράξη του, η ιστορία του Χατζέρ έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στην Ολλανδία, και πολλοί άνθρωποι εξέφρασαν την επιθυμία να τον βοηθήσουν. Έτσι, ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων μέσω της πλατφόρμας GoFundMe, με την ονομασία «Υποστήριξη στον τίμιο Χατζέρ». Η εκστρατεία κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 34.000 ευρώ, που θα δωθούν στον Χατζέρ για να νοικιάσει επιτέλους ένα σπίτι για αυτόν και τα παιδιά του.