Ποσό ρεκόρ για την πώληση του πρώτου σκίτσου του Harry Potter

Ποσό ρεκόρ για την πώληση του πρώτου σκίτσου του Harry Potter

Η ακουαρέλα με τη ζωγραφιά για το εξώφυλλο του πρώτου βιβλίου Harry Potter πωλήθηκε για 1,9 εκατομμύρια δολάρια
Ζωγραφιά Harry Potter

Μια ζωγραφιά σε ακουαρέλα για το βιβλίο “Harry Potter And The Philosopher’s Stone” («Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος») πέτυχε ρεκόρ πώλησης σε δημοπρασία.

Συγκεκριμένα, το εξώφυλλο του πρώτου βιβλίου της σειράς Harry Potter της J.K. Rowling, που δημιουργήθηκε από τον Thomas Taylor, πωλήθηκε έναντι 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ) από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη (26/6). Έτσι έγινε το πιο πολύτιμο αντικείμενο Harry Potter που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία.

Το έργο του Taylor, που παρουσιάζεται στα εξώφυλλα της πρώτης έκδοσης του μυθιστορήματος του 1997, δημιουργήθηκε όταν ο καλλιτέχνης ήταν μόλις 23 ετών. Ήταν η πρώτη του επαγγελματική παραγγελία να σχεδιάσει εξώφυλλο για το πρώτο μυθιστόρημα φαντασίας της J.K. Rowling. Ήταν από τους πρώτους που διάβασαν το χειρόγραφο του βιβλίου και χρειάστηκε δύο ημέρες για να ολοκληρώσει την εικονογράφηση με ακουαρέλες και μαύρο μολύβι.

Η εικονογράφηση δείχνει τον Harry Potter με τα στρογγυλά του γυαλιά και το σημάδι κεραυνού στο μέτωπο, μπροστά από το Hogwarts Express – το τρένο που τον μεταφέρει στο Hogwarts.

Αυτή είναι η πρώτη οπτική αποτύπωση του Harry και του μαγικού του κόσμου

Η αρχική εκτίμηση για την τιμή πώλησης ήταν 400.000-600.000 δολάρια αλλά τελικά, το έργο πωλήθηκε για πάνω από τρεις φορές από την εκτιμώμενη τιμή, ενώ η ταυτότητα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε.