Ξεκινάει το προολυμπιακό στο ΣΕΦ. Θα είναι η εθνική μας στο Παρίσι;

Ξεκινάει το προολυμπιακό στο ΣΕΦ. Θα είναι η εθνική μας στο Παρίσι;

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ στο ΣΕΦ με την Ελλάδα να διεκδικεί την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.
proolimpiako

Το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ ξεκινά την Τρίτη 2 Ιουλίου με τον μεγάλο στόχο της εθνικής Ελλάδος να είναι η πολυπόθητη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Η Ελλάδα, ως οικοδέσποινα, θα αντιμετωπίσει αρχικά τη δεύτερη μέρα του τουρνουά, στις 3 Ιουλίου 21:00 τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Αίγυπτο την επόμενη μέρα στις 4 Ιουλίου 21:00, ενώ στον άλλο όμιλο θα αναμετρηθούν η Σλοβενία, η Κροατία και η Νέα Ζηλανδία.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ)

Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα παίξουν σε ματς χιαστί (ο 1ος του ενός ομίλου με τον 2ο του άλλου) με την ομάδα από τον άλλο όμιλο και οι νικητές θα αναμετρηθούν στον τελικό την Κυριακή 7 Ιουλίου στο ΣΕΦ για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Τρίτη 2 Ιουλίου

17:30 Αίγυπτος – Δομινικανή Δημοκρατία
21:00 Σλοβενία – Κροατία

Τετάρτη 3 Ιουλίου

17.30 Κροατία – Νέα Ζηλανδία
21.00 Δομινικανή Δημοκρατία – Ελλάδα

Πέμπτη 4 Ιουλίου

17:30 Νέα Ζηλανδία – Σλοβενία
21:00 Ελλάδα – Αίγυπτος

Σάββατο 6 Ιουλίου

17:30 Α’ Ημιτελικός
21:00 Β’ Ημιτελικός

*Σε περίπτωση πρόκρισης της Ελλάδας, ο αγώνας της θα διεξαχθεί στις 17:30

Κυριακή 7 Ιουλίου

Κυριακή 7 Ιουλίου

Τελικός

Η ελληνική ομάδα θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας, ώστε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Παρίσι το 2024. Με την υποστήριξη των φιλάθλων της, η Ελλάδα στοχεύει να επιστρέψει στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του παγκόσμιου μπάσκετ.