ΕΟΤ: Καλοκαιρινές γαστρονομικές δράσεις σε Πήλιο, Καρδίτσα και Αλεξανδρούπολη

ΕΟΤ: Καλοκαιρινές γαστρονομικές δράσεις σε Πήλιο, Καρδίτσα και Αλεξανδρούπολη

Γαστρονομικός τουρισμός στην Ελλάδα: Φεστιβάλ γαστρονομίας σε Πήλιο, Καρδίτσα και Αλεξανδρούπολη με τη στήριξη του ΕΟΤ
alexandroupoli street food

Τα τελευταία χρόνια, η γαστρονομική παράδοση και ταυτότητα κάθε περιοχής αποτελεί βασικό κριτήριο για την επιλογή ταξιδιωτικού προορισμού. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) υποστηρίζει σταθερά δράσεις που αναδεικνύουν τον γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας, αναλαμβάνοντας την αιγίδα του για το 4ο Pelion Gastronomy Festival, το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων στην Καρδίτσα και το Street Food Festival & Local Products στην Αλεξανδρούπολη.

pilio festival

4ο Pelion Gastronomy Festival

Το 4ο Pelion Gastronomy Festival θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της “Karaiskos Agritourism Farm” στην Πορταριά, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον πολιτιστικό φορέα “Μαγνήτων Κιβωτός” της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, και το site Visit Portaria. Το φεστιβάλ αποτελεί θεσμό για την πηλιορείτικη γαστρονομία, στοχεύοντας στην ανάδειξη των τοπικών παραγωγών και στην προώθηση της περιοχής ως γαστρονομικού προορισμού. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τοπικούς παραγωγούς και προϊόντα, να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις, ομιλίες, επιδείξεις και βιωματικά εργαστήρια σχετικά με την τοπική κουζίνα και να συμμετάσχουν σε γευσιγνωσίες και οινογνωσίες.

sofades festival

Δήμος Σοφάδων 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων

Παράλληλα, στα Λουτρά Σμοκόβου του Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας, θα διεξαχθεί το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων. Η περιοχή, γνωστή για το φυσικό της κάλλος, φιλοξενεί πάνω από 20 τοπικούς εκθέτες που θα παρουσιάσουν παραδοσιακά προϊόντα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις, να παρακολουθήσουν ενημερωτικές ημερίδες με διακεκριμένους ομιλητές, να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό παραδοσιακού πιάτου και να απολαύσουν πολιτιστικά δρώμενα και συναυλίες παραδοσιακής μουσικής.

Αλεξανδρούπολη Street Food Festival & Local Products

Επιπλέον, από τις 25 έως τις 28 Ιουλίου, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα λάβει χώρα το Street Food Festival & Local Products. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν γεύσεις από όλο τον κόσμο συνοδευόμενες από κοκτέιλ ή μπύρα, ενώ τοπικοί παραγωγοί και επιχειρήσεις εστίασης θα παρουσιάσουν τις γαστρονομικές προτάσεις τους. Η ζωντανή μουσική και τα διάφορα ψυχαγωγικά δρώμενα, όπως ταχυδακτυλουργοί και ξυλοπόδαροι, θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης διαγωνισμό ταχυφαγείας, ιδιαίτερα δημοφιλές στους επισκέπτες.