Ο Έλληνας επιστήμονας που αναγνωρίστηκε από το TIME

Ο Έλληνας επιστήμονας που αναγνωρίστηκε από το TIME

Ο Ανδρέας Φλουρής, Έλληνας επιστήμονας, τιμήθηκε από το TIME για τη συμβολή του στην κλιματική αλλαγή. Μάθετε περισσότερα για την επιτυχία του
flouris

Η διάκριση ως ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της χρονιάς είναι μια τιμή που λίγοι μπορούν να διεκδικήσουν. Αυτή την τιμή κατέκτησε ένας Έλληνας επιστήμονας, πρωτοστατώντας στην καταπολέμηση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Ο Ανδρέας Φλουρής, είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το TIME τον αναγνώρισε το 2023, τοποθετώντας τον στη λίστα των 100 ανθρώπων που θα διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα.

Ποιος είναι ο Ανδρέας Φλουρής;

Ο κ. Φλουρής διδάσκει στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και είναι Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα του Καναδά. Διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Για πάνω από 15 χρόνια, ο Δρ. Φλουρής συμβουλεύει κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς, όπως η Κυπριακή Προεδρία, τα Υπουργεία Εργασίας Ελλάδας και Κατάρ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Διεθνή Οργανισμό για την Εργασία, και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας, για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία και την παραγωγικότητα.

Σύμφωνα με το TIME, ο Ανδρέας Φλουρής είναι πρωτοπόρος στην εφαρμογή της επιστήμης στην εργασιακή πολιτική, βοηθώντας τις κυβερνήσεις να θεσπίσουν πρωτόκολλα για ανάπαυση και επανενυδάτωση σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας.

Έχει αναπτύξει επίσης μια καινοτόμο ψηφιακή εφαρμογή καιρού, που παρέχει εξατομικευμένη πληροφόρηση στους εργαζόμενους και τους εργοδότες τους για την ασφάλεια σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Διεθνείς διακρίσεις

Εκτός από τη θέση του στη λίστα του TIME, οι διακρίσεις του περιλαμβάνουν το βραβείο «Distinguished Visiting Researcher» από το Office of International Research του Πανεπιστημίου της Οτάβα και πολλές ερευνητικές υποτροφίες.

«Είναι τιμή μου που συμπεριλαμβάνομαι στη λίστα TIME100 Next», δήλωσε ο Ανδρέας Φλουρής