Με υπέρυθρες κάμερες τα νέα AirPods

Με υπέρυθρες κάμερες τα νέα AirPods

Πώς η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει υπέρυθρες κάμερες στα AirPods μέχρι το 2026, προσφέροντας βελτιωμένο χωρικό ήχο και νέες λειτουργίες
airpods

Η Apple φέρεται να ετοιμάζεται να ενσωματώσει κάμερες στα AirPods, με στόχο την κυκλοφορία ανανεωμένων ακουστικών με υπέρυθρες κάμερες, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στο σύστημα Face ID του iPhone, μέχρι το 2026. Αυτές οι κάμερες θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα τρέχοντα και μελλοντικά ακουστικά επαυξημένης πραγματικότητας της Apple, βελτιώνοντας τις δυνατότητες χωρικού ήχου.

Σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo, ένας από τους πιο αξιόπιστους και αναγνωρισμένους αναλυτές της Apple, η ενσωμάτωση αυτών των βελτιωμένων ακουστικών με το Vision Pro της Apple θα προσφέρει μια πιο ζωντανή χωρική εμπειρία. Για παράδειγμα, όταν οι χρήστες στρέφουν το κεφάλι τους προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, η πηγή ήχου από εκείνη την κατεύθυνση μπορεί να ενισχυθεί.

Ενώ έχουν υπάρξει φήμες για AirPods με δυνατότητες παρακολούθησης υγείας, η Apple όμως δεν έχει ανακοινώσει τέτοια λειτουργία μέχρι σήμερα.

Η συνεργασία μεταξύ των προϊόντων της Apple είναι γνωστή, και η ενσωμάτωση καμερών υπερύθρων στα AirPods αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο αυτή τη συνεργασία. Ο Kuo εκτιμά ότι η Apple θα είναι σε θέση να ενσωματώσει αυτές τις κάμερες στα AirPods μέχρι το 2026, προσφέροντας βελτιωμένο χωρικό ήχο και παρακολούθηση κινήσεων κεφαλιού για μεγαλύτερη ακρίβεια.

airpods vision pro

Τα νέα AirPods θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το Vision Pro και μελλοντικά ακουστικά της Apple, βελτιώνοντας την εμπειρία χωρικού ήχου και ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το οικοσύστημα της Apple. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες που παρακολουθούν βίντεο με το Vision Pro και φορούν τα νέα AirPods, θα απολαμβάνουν μια εμπειρία ήχου που προσαρμόζεται ανάλογα με την κίνηση του κεφαλιού τους.

Επιπλέον, οι νέες κάμερες θα επιτρέπουν τον έλεγχο των συσκευών με χειρονομίες, προσφέροντας τη δυνατότητα ελέγχου των πολυμέσων χωρίς την ανάγκη άμεσης επαφής με τα AirPods. Η Apple έχει ήδη καταθέσει τις σχετικές πατέντες για αυτές τις λειτουργίες, ενισχύοντας την πιθανότητα υλοποίησής τους.

Η Foxconn θα μπορεί να παρέχει στην Apple 18-20 εκατομμύρια κάμερες υπερύθρων ετησίως, επιτρέποντας την παραγωγή περίπου 10 εκατομμυρίων AirPods εξοπλισμένων με κάμερες το 2026.