Δωρεάν φιλοξενία βρεφών στους σταθμούς της ΔΥΠΑ: Αιτήσεις εως 21 Ιουλίου 2024

Δωρεάν φιλοξενία βρεφών στους σταθμούς της ΔΥΠΑ: Αιτήσεις εως 21 Ιουλίου 2024

Υποβάλετε αίτηση για δωρεάν φιλοξενία βρεφών-νηπίων στους σταθμούς της ΔΥΠΑ μέχρι 21/7. Δείτε αν είστε δικαιούχοι και πού βρίσκονται οι σταθμοί
dipa

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) προσφέρει ξανά, δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων στους ιδιόκτητους βρεφονηπιακούς σταθμούς της για την περίοδο 2023-2024, με την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων να παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 21 Ιουλίου 2024.

Λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών της ΔΥΠΑ

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ λειτουργούν από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 6:45 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα και φιλοξενούν βρέφη και νήπια ηλικίας από 6 μηνών έως 4 ετών. Στους σταθμούς εφαρμόζεται καθημερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την ομαλή ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών.

Τοποθεσίες βρεφονηπιακών σταθμών

Στην Αττική, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ βρίσκονται στους δήμους Αχαρνών, Αγίας Βαρβάρας, Άνω Λιοσίων, Ελευσίνας, Κερατσινίου, Μοσχάτου, Ολυμπιακού Χωριού, Περιστερίου και Χαϊδαρίου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι σταθμοί λειτουργούν στις πόλεις Αγρινίου, Άρτας, Δράμας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Κομοτηνής, Λάρισας, Μεσολογγίου, Νάουσας, Ξάνθης, Πατρών, Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Σερρών και Τρικάλων.

Κάντε κλικ εδώ για υποβολή της αίτησης στο gov.gr

Δικαιούχοι και κριτήρια επιλογής

Δικαιούχοι για τους δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ είναι οι γονείς ή ασκούντες την επιμέλεια ωφελούμενων παιδιών που:

  • Συμπλήρωσαν 25 ημέρες ασφάλισης στον eΕΦΚΑ ή/και ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή/και τακτικής επιδότησης ανεργίας ή/και επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας κατά τα έτη 2023-2024.
  • Είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι για τουλάχιστον δύο μήνες κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
  • Είναι δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς-ανεξαρτήτως απασχολούμενων ασφαλισμένων.

Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά και κοινωνικά. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, θα αναρτηθούν προσωρινοί πίνακες επιλεγέντων, αναπληρωματικών και αποκλειομένων βρεφών-νηπίων. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις.

Συμμετοχή της ΔΥΠΑ στη δράση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Η ΔΥΠΑ συμμετέχει στη δράση «προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», με δικαιούχο φορέα την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α.). Η δράση αυτή συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Πώς να υποβάλετε αίτηση

Οι γονείς που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους μέχρι τις 21 Ιουλίου 2024. Όσοι λάβουν το voucher μπορούν να το καταθέσουν άμεσα σε βρεφονηπιακό σταθμό της ΔΥΠΑ.