Στον ημιτελικό του προολυμπιακού η Εθνική Ελλάδος με αντίπαλο τη Σλοβενία

Στον ημιτελικό του προολυμπιακού η Εθνική Ελλάδος με αντίπαλο τη Σλοβενία

Η Εθνική Ελλάδος έκανε αυτό που έπρεπε και με δύο νίκες στον όμιλο της βγήκε πρώτη και θα αντιμετωπίσει το Σάββατο, τη Σλοβενία για ένα εισιτήριο στον τελικό της μίνι διοργάνωσης
Giannis - Doncic

Η Εθνική Ελλάδος χωρίς να πιάσει ικανοποιητική απόδοση, έπαιξε όσο έπρεπε για να κερδίσει την τίμια μεν, αλλά χωρίς ταλέντο δε, ομάδα της Αιγύπτου με σκορ 93-71.

Ενώ η Εθνική μας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 18-4, στη συνέχεια η χαλάρωσε και σιγά σιγά η Αίγυπτος ροκάνισε τη διαφορά. Που κυμαινόταν συνεχώς από 2 εως 10 πόντους εως το τέλος του ημιχρόνου. Φυσικά όσο χαλαρή και να ήταν η Ελλάδα δε γινόταν να ηττηθεί από το σύνολο του Henrik Rodl. Και με σοβαρή εμφάνιση στην 3η περίοδο πήρα μία διαφορά σχεδόν 20 πόντων οπού και την κράτησε σχετικά εύκολα μέχρι το τέλος κάνοντας οικονομία δυνάμεων.

Κορυφαίοι της Ελλάδας ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης με 16 πόντους 3 ριμπάουντ και ο Ντίνος Μήτογλου με 16 πόντους 5 ριμπάουντ και δύο ασίστ

Το επόμενο ματς θα είναι βγαλμένο από το NBA με τον Γιάννη Αντεντοκούνμπο να έρχεται αντιμέτωπος με τον Λούκα Ντόντσιτς καθώς επόμενος αντίπαλος είναι η Σλοβενία που κέρδισε τη Νέα Ζηλανδία 104-78. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 17:30 στο ΣΕΦ και στη συνέχεια στις 21:00 θα διεξαχθεί το άλλο ζευγάρι του ημιτελικού μεταξύ Κροατίας και Δομινικανής Δημοκρατίας.

Σημαντικότατο είναι πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό για την εθνική μας κρατώντας δυνάμεις ενώ αντίστοιχα ο μεγάλος σταρ της Σλοβενίας Λούκα Ντόντσιτς αγωνίστηκε 35 λεπτά πετυχαίνοντας triple double με 36 πόντους 10 ασσίστ και 10 ριμπάουντς αλλά στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού έδειχνε φανερά καταβεβλημένος.

Οι ομάδες που θα κερδίσουν τους ημιτελικούς θα παίξουν την Κυριακή 7 Ιουλίου στον τελικό της μίνι διοργάνωσης με τον νικητή να παίρνει το μοναδικό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.