Video: NASA επιτυχίες και νέοι στόχοι για το 2024″

Video: NASA επιτυχίες και νέοι στόχοι για το 2024″

Οι επιτυχίες της NASA για το 2023 και τα επικείμενα σχέδια για την εξερεύνηση του διαστήματος το 2024
nasa stoxoi 2024

Το 2023 αποτέλεσε μια εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά για τη NASA, καθώς πραγματοποίησε αρκετές επιτυχείς αποστολές. Ξεχώρισαν οι επιστροφές δειγμάτων από τον αστεροειδή Bennu και η αποστολή Psyche 17 προς τον αστεροειδή πλούσιο σε πολύτιμα μέταλλα. Επίσης, το James Webb Space Telescope μας χάρισε εντυπωσιακές εικόνες. Η NASA, στρέφοντας τώρα το βλέμμα της στο 2024, παρουσίασε μέσω ενός βίντεο τους νέους της στόχους.

Στο εν λόγω βίντεο παρακολουθούμε την επερχόμενη προσεδάφιση στη Σελήνη, την εκτόξευση νέων δορυφόρων για τη μελέτη του κλίματος της Γης, μια αποστολή στον δορυφόρο του Δία, την Ευρώπη, καθώς και μια επίδειξη αεροσκαφών.

Ένα σημαντικό στοιχείο του 2024 θα είναι η αποστολή Artemis II, που σχεδιάζεται να στείλει στη Σελήνη το ρόβερ VIPER (Volatiles Investigating Polar Exploration Rover) για την εξερεύνηση ύπαρξης νερού σε μορφή πάγου.

Η αποστολή Europa Clipper, αποστέλλεται στον δορυφόρο του Δία για να διερευνήσει τον υποθαλάσσιο ωκεανό της Ευρώπης και να αναζητήσει ενδείξεις ζωής.

Παράλληλα, τα τρέχοντα έργα της NASA θα συνεχιστούν και το 2024, με συνεργασίες όπως αυτή με την SpaceX για την ανάπτυξη προηγμένων πυραύλων, που θα προωθήσουν την ανθρώπινη παρουσία στον Άρη.