Στείλε το όνομά σου στη σελήνη με μία ιστορική αποστολή της NASA

Στείλε το όνομά σου στη σελήνη με μία ιστορική αποστολή της NASA

Στο πλαίσιο της εκστρατείας "Send Your Name with VIPER", οι λάτρεις του διαστήματος σε όλο τον κόσμο μπορούν τώρα να γίνουν μέρος της ιστορίας στέλνοντας το όνομά τους στη σελήνη
viper

Σε μια σπάνια κίνηση, η NASA δίνει μια μοναδική ευκαιρία στο κοινό να στείλει το όνομά του στη σεληνιακή επιφάνεια με το Volatiles Investigating Polar Exploration Rover (VIPER), σύμφωνα με ανακοίνωση της διαστημικής υπηρεσίας.

Ο δικτυακός τόπος της NASA “Send Your Name with VIPER” όχι μόνο επιτρέπει στους συμμετέχοντες να υποβάλουν τα ονόματά τους, αλλά προσφέρει επίσης την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να κατεβάσουν μια εικονική κάρτα επιβίβασης ως ενθύμιο της συμμετοχής τους σε αυτή την ιστορική αποστολή.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενθαρρύνονται να μοιραστούν τον ενθουσιασμό της συμμετοχής τους τους χρησιμοποιώντας το hashtag #SendYourName, σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία.

Κάντε κλικ εδώ για να στείλεις το όνομά σου στο φεγγάρι

Το VIPER θα είναι το πρώτο Rover της NASA στη Σελήνη. Ξεκινώντας μια αποστολή στην περιοχή του Νότιου Πόλου της Σελήνης, διανύοντας τη μόνιμα σκοτεινή για εμάς περιοχή και ξετυλίγοντας τα μυστήρια του σεληνιακού νερού, το VIPER θα είναι το πρώτο σκάφος που θα μετρήσει τη θέση και τη συγκέντρωση πάγου νερού και άλλων πόρων. Αυτοί οι πόροι θα μπορούσαν τελικά να εξαχθούν για να συντηρήσουν την ανθρώπινη εξερεύνηση της Σελήνης, του Άρη και πέρα από αυτόν!

Το VIPER έχει προγραμματιστεί να φθάσει στη Σελήνη στα τέλη του 2024 στο πλαίσιο του Εμπορικού Προγράμματος Υπηρεσιών Σεληνιακού Ωφέλιμου Φορτίου της NASA, Το VIPER θα ταξιδέψει αρκετά χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια της αποστολής, διάρκειας 100 ημερών, με διαδρομές στις άκρες κρατήρων και μερικές φορές μέσα στους κρατήρες, σε ένα από τα πιο ψυχρά μέρη στο ηλιακό σύστημα, για να συλλέξει σεληνιακό υλικό από το έδαφος.

Το VIPER είναι η πρώτη αποστολή χαρτογράφησης πόρων σε άλλο ουράνιο σώμα εκτός γης και θα αυξήσει την κατανόησή μας για το πώς το παγωμένο νερό και άλλα πτητικά συστατικά κατανέμονται στη Σελήνη, την προέλευσή τους στο διάστημα και γιατί έχουν διατηρηθεί στο σεληνιακό έδαφος για δισεκατομμύρια χρόνια.